…:: Star Wars: Detours ::…

Tijdens de officiële Star Wars conventie Celebration VI, op 24 augustus 2012, werd er een nieuwe televisieserie aangekondigd. Van de makers van Robot Chicken, Seth Green en Matthew Senreich, zou er een computergeanimeerde serie komen die zich zou gaan afspelen tussen Revenge of the Sith en A New Hope. De serie met de naam Star Wars: Detours zou op komische wijze een eigen interpretatie zou geven aan de gebeurtenissen in die desbetreffende periode. Maar na de overname van Lucasfilm Ltd. door Disney aan het einde van 2012 werden de plannen om de serie uit te gaan zenden voor onbepaalde tijd in de ijskast gezet.

“Star Wars: Detours is een geanimeerde komedie die op onderzoek uit gaat wat het dagelijks leven inhoudt in een universum hier ver, ver vandaan. Er zijn hier geen Keizerrijken die terugslaan, of aanvallende klonen. In plaats daarvan focust Star Wars: Detours op de gewone man en zijn dagelijkse beslommeringen… welke in alle eerlijkheid met regelmaat beroemde premiejagers, gestoorde Ewoks en zelfs een Dark Lord of the Sith bevatten. Welkom bij Star Wars: Detours: de andere kant van de sterren, tussen de oorlogen.”

In september 2013 werd bekend dat er maar liefst 39 afleveringen al afgerond waren. Daarnaast lagen er ook nog 62 afgeronde, aansluitende scripts klaar om geanimeerd te worden. Aan de serie werkten ook oudgedienden als Anthony Daniels (C-3PO), Ahmed Best (Jar Jar) en Billy Dee Williams (Lando Calrissian) mee. Hieronder kun je de trailer en enkele clips bekijken.

Hopelijk kunnen we in de nabije toekomst toch in een of andere vorm (hetzij op televisie, internet of via een ander medium) kennis gaan maken met deze amusant ogende serie.

 

 

 

…..:: Terug naar de hoofdpagina