…:: Star Wars: Clone Wars :…

Star Wars: Clone Wars – 2003 / 2005 – 25 afleveringen

Star Wars: The Clone Wars is een Cartoon Network animatieserie van de hand van Genndy Tartakovsky (bekend van series als Dexter’s Laboratory, Powerpuff Girls, Samurai Jack en de recente animatiefilm Hotel Transylvania). Met zijn kenmerkende animatiestijl en reputatie als verhalenverteller overbrugt hij in 25 enerverende afleveringen de periode tussen Attack of the Clones en Revenge of the Sith. Daarin nemen de Jedi samen met hun kloonleger het op tegen het leger van droids van de Separatisten, geleid door de kwaadaardige Sith Count Dooku.

De serie is verschenen op dvd, verdeeld over twee volumes met allebei een speeltijd van rond de zestig minuten. Voor de kleinsten onder ons is er ook een Nederlands gesproken track beschikbaar. Je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen met het indoctrineren van de volgende generatie!

 

Star Wars: Clone Wars – Volume I | 20 afleveringen

Een korte samenvatting
Drie maanden na het gevecht op Geonosis is de strijd om het universum in volle gang. Terwijl Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker samen met bataljons Clone Troopers zware strijd leveren op en rond de planeet Muunilinst, neemt Count Dooku een leerling aan. De vrouwelijke Sith, Asaij Ventress, krijgt na eerst aan een zware test te zijn onderworpen als taak Anakin voorgoed uit te schakelen.

Ondertussen hebben de andere Jedi Masters ook zo hun handen vol. Mace Windu levert strijd op Dantooine, Yoda zet een reddingsmissie op touw op Ilum en Ki-Adi-Mundi komt samen met andere Jedi op Muunilist oog in oog met de dodelijkste generaal van het Separatisten leger, de Jedi slachter General Grievous.

Klik hier om alle afleveringen te bekijken.

 

 

Star Wars: Clone Wars – Volume II | 5 afleveringen

Een korte samenvatting
De Kloonoorlog begint zijn tol te eisen en ook de Jedi moeten rigoreuze keuzes maken om de plaatsen van hun gesneuvelde kameraden op te vullen. Eén daarvan is Anakin Skywalker vervroegd zijn vurige wens om Jedi Knight te worden eindelijk in vervulling te laten gaan.

De Separatisten zetten ondertussen de aanval in op Coruscant. Met een gigantische vloot oorlogsschepen en een enorm leger van droids proberen ze de zetel van de Republiek in handen te krijgen. General Grievous gaat ondertussen op jacht naar kanselier Palpatine om hem te ontvoeren en de Republiek vroegtijdig op haar knieën te dwingen.

 

 

 

…..:: Terug naar de hoofdpagina