…:: TV-series …

Behalve bioscoopfilms en televisiefilms heeft Lucasfilm ook enkele televisieseries voortgebracht. Tot nu toe waren dit enkel animatieseries, waarvan Star Wars: The Clone Wars inmiddels beëindigd is en waarvan er begin 2014 nog een paar laatste afleveringen als bonuscontent zijn verschijnen. De afgelopen jaren kwamen de eerste berichten naar buiten dat Lucasfilm inmiddels ook van start was gegaan met de voorbereidingen voor een live action serie, welke door Prequels producent Rick McCallum zouden worden geproduceerd. Na zijn terugtreden bij Lucasfilm in 2012, en niet lang daarna de bedrijfsovername van Lucasfilm door Disney is het de vraag of deze plannen ooit nog doorgang krijgen en in welke vorm.

Ook de ontwikkeling van de komische serie Star Wars: Detours werd na de overname stilgezet. Maar liefhebbers hoeven echter niet te treuren. Vanaf 3 oktober 2014 is Disney begonnen met het uitzenden van een geheel nieuwe serie, Star Wars Rebels. Hieronder vind je een overzicht van alle bestaande animatieseries. Klik op de beeldbuis voor meer informatie en / of voor het bekijken van complete afleveringen.

 

Star Wars Rebels – 2014

De nieuwe Disney animatieserie die zich veertien jaar afspeelt na de gebeurtenissen in Revenge of the Sith.

De serie wordt geproduceerd door Dave Filoni, Greg Weisman en Simon Kinberg, en ging wereldwijd op 3 oktober 2014 in première.

 

Droids – 1985

Nadat Nelvada, een Canadees entertainmentbedrijf, de productie van de roemruchte Holiday Special cartoon (met de allereerste introductie van Boba Fett) op zich had genomen, kreeg het bedrijf enkele jaren later opdracht om twee nieuwe animatieseries te produceren. Eén daarvan is Droids.

Deze serie ging op 7 september 1985 in premiere op de Amerikaanse televisie. De serie liep slechts één seizoen en bracht 13 afleveringen voort. Anthony Daniels sprak de stem van C-3PO in.

 

Ewoks – 1985 / 1986

Op 7 september 1985 ging deze animatieserie in premiere op de Amerikaanse televisie. De serie liep uiteindelijk twee seizoenen lang en bracht in totaal 26 afleveringen voort.De serie richt zich op een jonge Wicket, en speelt zich af enkele jaren voor de gebeurtenissen in Return of the Jedi.

Danny Delk was één van de acteurs die  de stem insprak van Wicket. Hij is zich later vooral gaan richten op het inspreken van stemmen voor Star Wars games en tal van andere LucasArts producties.

 

Star Wars: Clone Wars – 2003 / 2005

Om de tijd tussen Episode II en III te overbruggen, kreeg animator Genndy Tartakovsky opdracht om een nieuwe animatieserie te ontwikkelen. De serie liep drie seizoenen en kent 25 afleveringen die zowel op televisie (Cartoon Network) als op het internet werden uitgezonden.

Een van de hoogtepunten van de serie is de introductie van het personage General Grievous, die een belangrijke rol in Revenge of the Sith zou spelen. Als enige filmacteur sprak Anthony Daniels de stem van zijn personage in.

 

Star Wars: The Clone Wars – 2008 / heden

De allereerste volledig door CGI vervaardigde Star Wars animatieserie, welke zich voornamelijk tussen Episode II en III afspeelt.

Bekende namen als Anthony Daniels (C-3PO), Daniel Logan (Boba Fett), Ahmed Best (Jar Jar Binks) en Liam Neeson (Qui-Gon Jinn) spraken de stemmen van hun personages in.

 

Star Wars: Detours – Gecanceld

De allereerste komische Star Wars (animatie)serie die zich tussen Revenge of the Sith en A New Hope afspeelt.

Bekende namen als Anthony Daniels (C-3PO), Ahmed Best (Jar Jar Binks) en Billy Dee Williams (Lando Calrissian) verleenden hun medewerking aan het inspreken van hun personages.

 

 

…..:: Terug naar de hoofdpagina