Zondag is Star Wars: Rebels dag!
zondag 23 november 2014

Het is weer zondag en dat kan maar één ding betekenen. Het is tijd voor de nieuwe aflevering van Star Wars: Rebels. Vanmiddag rond de klok van 17:00 kijk je naar Empire Day op Disney XD. Het is de éénnalaatste aflevering voordat de serie even een korte pauze inlast. Op 11 januari gaat de serie dan weer verder. Dat betekent dus dat de marathonuitzending van volgende week het eerste deel van het seizoen feestelijk afsluit.

Volgende week gebeurt dat met de laatste nieuwe aflevering met de naam Gathering Forces. Het verhaal gaat direct verder waar de aflevering van vanmiddag, Empire Day, stopt. En dat is goed nieuws, want ook deze aflevering zit in de hoogste versnelling. Veel actie, veel progressie in het verhaal en lekker veel opzwepende muziek. Zoals we in de impressie van Empire Day al aangaven, is dit hoe wij de serie het liefste zien en is het waar het zijn meeste kracht uit put. Hieronder krijg je een korte impressie van deze laatste aflevering van 2014. Als je dus vanmiddag ongespoild de aflevering wilt bekijken, lees dan niet verder.

Met Tseebo aan boord zit het Keizerrijk de bemanning van de Ghost op de hielen. De Inquisitor leidt de jacht in zijn nieuwe TIE Advanced geflankeerd door een groep TIE Fighters. Het schip van onze rebellen heeft het zwaar te verduren en alleen een sprong naar hyperspace biedt een mogelijkheid om te ontsnappen. Zeker als hun pad wordt geblokkeerd door twee Star Destroyers. Met behulp van Tseebo, die de navigatiecomputer een handje weet te helpen, lijken ze te ontkomen. Maar de vreugde is van korte duur als blijkt dat er een tracking device aan de Phantom is bevestigd. Kanan besluit met Ezra voor een afleiding te zorgen en gaan samen in de Phantom naar de asteroïde uit de aflevering van Out of Darkness (van 9 november) waar de gevaarlijke wezens van pas kunnen komen…

Dit soort afleveringen maken de serie meer dan de moeite waard. Iets wat het wachten tot januari er overigens niet makkelijker op gaat maken. De animatie is weer top en de muziek van Kevin Kiner is fantastisch. Je hebt ons ook al vaker gehoord over de geweldige stemmencast. Daar wordt deze week Matthew Wood (de geluidsontwerper van Skywalker Sound, die je misschien nog beter kent als de stem van General Grievous) aan toegevoegd die zijn stem verleent aan een Stormtrooper Commandant.

Voor straks dus eerst genieten van Empire Day. Onze Belgische lezers kunnen zaterdag 29 november om 14.45 bekijken op Disney Channel kijken naar Empire Day.Tags: