Star Wars Rebels – de nieuwe Lucasfilm animatieserie
maandag 20 mei 2013

Ongeveer twee maanden geleden bracht Disney de aankondiging naar buiten dat er een einde zou komen aan de Clone Wars animatieserie. Fans werden tegelijkertijd gerust gesteld dat er ondertussen alweer hard werd gewerkt aan een nieuwe serie. Via diverse kanalen waaronder de officiële Amerikaanse Star Wars website werd vandaag Star Wars Rebels aangekondigd. De serie, die wereldwijd op het DisneyXD televisiekanaal zal worden uitgezonden, zal in de herfst van 2014 op de beeldbuis verschijnen.

De serie zal zich afspelen tussen Episode III en IV, in een tijd dat het Keizerrijk zijn grip op het universum probeert te verstevigen, jacht maakt op de laatste overgebleven Jedi, en ondertussen een Rebellie vorm ziet krijgen. Verdere details worden nog geheim gehouden, maar gezien de titel valt er enigszins te raden waar de nadruk op zal komen te liggen.

De allereerste aflevering zal een één-uur-durende special worden. Deze speciale aflevering wordt geschreven door Simon Kinberg, scriptschrijver van een van de aankomende Star Wars spinoff films en tevens adviseur voor Episode VII. Dave Filoni, een van de belangrijke mensen achter de Clone Wars serie, zal fungeren als uitvoerend producent en zal in die rol worden bijgestaan door Greg Weisman (bekend van onder andere de Gargoyles animatieserie). Tijdens Celebration Europe in juli, in Essen, Duitsland, zullen fans een exclusieve, allereerste kijk gaan krijgen op deze nieuwe serie.

 

 

DisneyXD is te ontvangen op Ziggo kanaal 301, UPC kanaal 503 en Telenet kanaal 601.

 

Bron: StarWars.com

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Lennart Hoornaar

    Ik ben erg benieuwd hoe deze serie eruit gaat zien, hoop dat ze er net zoveel werk in steken als met The Clone Wars. Het lijkt voor mijn gevoel alleen een beetje gehaast. Zo’n maandje na het cancelen van Clone Wars kondigen ze een nieuwe serie aan en krijgen we een eerste kijkje op celebration (wat nog maar 60 dagen duurt). Ik hoop dat deze first look meer gaat om concept art en verhaal dan om echte beelden. Als je kijkt naar hoe lang het duurde om clone wars om gang te zetten, lijkt me dat wel waarschijnlijker.

  • Ik kan me ook bijna niet voorstellen dat er bewegende beelden getoond gaan worden. We gaan wel proberen bij de presentatie op Celebration Europe aanwezig te zijn, maar ik denk dat je aardig goed in de richting zult zitten qua inschatting, maar wie weet komen ze met een aangename verrassing.

  • Pingback: DeathStar.nl - De Nederlandse Star Wars website | Star Wars nieuws en achtergronden()