Wordt acteur Adam Driver de bad guy in de nieuwe Star Wars Trilogie?
donderdag 27 februari 2014

Nieuws over Star Wars is een hot item en is ook reden dat media elk berichtje of detail gebruiken om onder de aandacht te brengen van hun publiek. Vaak worden geruchten gebracht als officieel nieuws, waarvan de casting van Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford wellicht het bekendste voorbeeld is. Trouwe lezers weten dat er op het gebied van acteurs nog geen enkele bevestiging is geweest van welke acteur dan ook… hoe voor de hand liggend het ook moge zijn.

Deze week kwam Variety met een naam op de proppen die enkele maanden geleden ook al eens was gevallen: Adam Driver. De acteur, bekend van de HBO serie Girls en films als Inside Llewyn Davis, werd toen ook al in verband gebracht met een rol in de aankomende Superman/Batman film. Voor beide films bleef het uiteindelijk stil. Nu lijkt het er echter op dat er schot lijkt te zijn in zijn casting voor de nieuwe Star Wars film.

Ook The Hollywood Reporter en Entertainment Weekly melden namelijk via hun eigen bronnen dat Driver zo goed als rond is met Disney voor een rol in Star Wars: Episode VII. Het zou daarbij gaan om een rol als slechterik, waarvoor eerder acteurs als Michael Fassbinder en Hugo Weaving mee in verband werden gebracht. De achtergrond van dit personage is nog onbekend maar vergelijkingen worden reeds gemaakt met de iconische Darth Vader.

Actrice Lena Dunham, collega van Driver in Girls, was zo vriendelijk hem op Twitter alvast te feliciteren met zijn nieuwe klus. Al schrok ze wel van de aandacht die de tweet kreeg, waarna ze meteen toevoegde nog van niks te weten en slechts te reageren op het nieuws op internet.

Het wachten lijkt dus op een officiële aankondiging van Disney. Wat dat dus betreft: weinig nieuws onder de horizon. We wachten weer af!