Wedge Antilles haat Star Wars!
woensdag 19 maart 2014

Denis Lawson, de acteur die Wedge Antilles speelde in alle drie films uit de Originele Trilogie, haat Star Wars. Of althans, je zou het haast gaan denken. In een interview met een Schotse krant praat de van origine Schotse acteur over een van zijn nieuwe projecten, de sciencefiction film The Machine met Arrow-actrice Caity Lotz in de hoofdrol. De veelzijdige Lawson wiens carrière ruim veertig jaar overbrugt, heeft zelden zonder werk gezeten en is met name in het Verenigd Koninkrijk een bekend gezicht vanwege zijn optredens in tal van vooraanstaande en populaire dramaseries.

Als het onderwerp bijna onvermijdelijk op Star Wars uitkomt, slaakt de 66-jarige acteur een diepe zucht. “Ik maakte de eerste Star Wars film in 1976 en eerlijk gezegd interesseert het me niet. Ik weet dat het interessant is voor andere mensen maar ik raak er erg verveeld van erover te praten. Sorry.” In 2005 werd hij nog door George Lucas gevraagd om een rol te spelen in één van de nieuwe films, maar hij sloeg het aanbod af. Het zou op zijn minst apart zijn geweest aangezien zijn neef een van de hoofdrollen vervulde. Lawson is namelijk de oom van Ewan McGregor.

De kans lijkt dus klein dat Lawson terugkeert voor een van de nieuwe films, voor zover zijn personage uberhaupt in de nieuwe verhalen voorkomt. Desondanks heeft hij op de schaarse conventie die hij bezoekt aangegeven best open te staan voor een terugkeer… zolang het om een goedgeschreven rol gaat en de prijs er naar is. Persoonlijk zien we Wedge graag terugkeren, bijvoorbeeld als admiraal. Het is moeilijk een Star Wars universum zonder Wedge Antilles voor te stellen. Wie moet anders steeds Luke Skywalker uit de brand helpen?!

 

Bron: The Scotsman