Waarom Al Pacino geen Han Solo wilde zijn
maandag 3 juni 2013

Al Pacino was halverwege jaren zeventig één van de acteurs die gevraagd werd om auditie te doen voor de rol van Han Solo. Hij wilde niet. Waarom? Omdat hij niks begreep van het script. Tijdens An Evening With Pacino, deze week gehouden in Londen, vertelde de acteur dat hij Han Solo had kunnen spelen. Hij zei: “De rol had van mij kunnen zijn, maar ik snapte het script niet.

Daarom ging de rol naar Harrison Ford. Een goede keus van hem, want het zou het begin van een zeer succesvolle acteercarrière zijn. Maar Ford was niet de eerste keus van George Lucas. Lucas wilde namelijk liever niet samenwerken met een acteur waar hij al meegewerkt had, en met Ford had hij immers American Graffiti gemaakt. Ook Jack Nicholson, Chevy Chase en Bill Murray waren een overweging van Lucas.

Maar stel dat Pacino Solo was geworden, dan had hij misschien genoeg gekregen van de lange loopduur van de films. Hij zei namelijk ook dat hij de Godfather trilogie, waarin hij de rol van Michael Corleone speelt, een “ontzettend lang, vreselijk en vermoeiend verhaal” vindt.

 

Bron: The Telegraph
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • DejaQ

    Ik denk dat ze met Harrison een goede keuze hebben gemaakt, anders krijg je een godfather als Han Solo

  • Lennart Hoornaar

    Zou het me nu niet meer kunnen voorstellen, maar dat is waarschijnlijk gewoon omdat Harrison Ford als Han Solo gewoon in je hoofd gegrift staat. Volgens mij kan het wel kloppen dat hij het script niet begreep, zelfs de acteurs op de set begrepen het geloof ik niet helemaal. Kan de keuze voor Pacino wel begrijpen, hij heeft natuurlijk wel de ‘scoundrel’ look die nodig is

  • Joruus

    We zijn niks anders gewend dus het is moeilijk om iemand anders in dezelfde rol voor te stellen. Ik wil me ook niemand anders voorstellen. 😛