Vervroegde Nederlandse en Belgische release The Force Awakens
maandag 20 juli 2015

Een paar maanden terug konden we exclusief melden dat de Nederlandse release van Star Wars: The Force Awakens mogelijk naar voren wordt geschoven. Nu lijkt daar nog meer bevestiging voor zijn te gekomen nu ook website IMDb.com woensdag 16 december meldt als Nederlandse premièredatum!

Ook voor onze zuiderburen is er goed nieuws, want ook voor België wordt er nu een datum van 16 december aangegeven. Het lijkt er op dat in grote delen van Europe (en de rest van de wereld) een eerdere première geldt. Wel rijst de vraag of het zal gaan om een echte release op woensdag, of dat het zal gaan om een premiere om middernacht, één minuut na twaalven ‘s nachts (waardoor het dus technisch gezien donderdag de 17e is). Dit zou een mogelijkheid zijn, omdat in Nederland films nagenoeg altijd op donderdag beginnen met draaien.

Behalve bioscoopketen Pathé meldt inmiddels ook keten JT deze nieuwe datum. We gaan er daarom vanuit dat we vanaf nu officieel over een vervroegde première kunnen spreken!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • ramon86

    Animatie- en familiefilms gaan in Nederland vaak op woensdag al in première i.p.v. donderdag, niet zo vreemd dus hoor 🙂 Zeker Disney heeft daar een handje van, zo was Avengers: Age of Ultron hier ook al op woensdag te zien. De film zal dan ook gewoon op 16 december te zien zijn en niet pas iets na middernacht woensdag op donderdag.

  • Joruus

    om de woorden van anakin te spreken: yipieeeeee!Tags: