Verschijnt de nieuwe The Force Awakens trailer op Celebration?
zondag 15 februari 2015

Het lijkt alweer eeuwen geleden dat we de eerste beelden uit Star Wars: The Force Awakens te zien kregen. De pak ‘m beet dertig seconde aan beeldmateriaal riepen vooral veel vragen op en deden ons verlangen naar meer. En dat meer komt wellicht op donderdag 16 april voor de bezoekers van de Star Wars Celebration in Anaheim, Amerika.

Deze week maakte de organisatie van dit mega-evenement bekend dat Lucasfilm president Kathleen Kennedy en TFA regisseur J.J. Abrams het evenement op een “grootse manier” zullen aftrappen. Hier werd door media direct uit opgemaakt dat het niet anders kon gaan dan om de presentatie van de eerste volledige trailer. Maar is dat wel zo logisch?

Op 1 mei gaat de grote zomerfilm van Disney, Avengers: Age of Ultron, in Amerika draaien (in Nederland al op 23 april). Het is bijna ondenkbaar vanuit een marketing standpunt dat deze film niet wordt gebruikt voor het tonen van de trailer. Met een presentatie van de trailer twee weken eerder op de Celebration zou dit effect enigszins verloren gaan.

Wat zou een alternatief kunnen zijn? Wij denken dan onder meer aan een sneak preview van de trailer, zoals je vaker zit de laatste jaren bij grote films. Een andere mogelijkheid zou zijn dat Kennedy en Abrams als verrassing (een deel van) de cast op het podium presenteren. Het zou de ideale introductie zijn voor John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe Dameron) en Daisy Ridley (Rey) aan de fans. Of wat dacht je van een making of filmpje? Zoals je ziet zijn er legio mogelijkheden maar natuurlijk hopen we zelf ook op de trailer. Over bijna exact twee maanden tijd zullen we het weten!

Star Wars: The Force Awakens gaat op 18 december 2015 draaien in de Nederlandse bioscopen.Tags: