Update: meer info over AOTC en ROTS in 3D in bioscopen
zondag 1 december 2013

Afgelopen week maakten we het nieuws wereldkundig dat Attack of the Clones en Revenge of the Sith volgens Pathé Nederland in de bioscopen zouden gaan draaien in 3D. Het nieuws zorgde voor veel reuring. Daarom besloten we afgelopen week nog wat extra onderzoek te doen.

De situatie van de rechten is redelijk gecompliceerd in Nederland. Officieel heeft Twentieth Century Fox wereldwijd de filmrechten van de zes films tot mei 2020. In Nederland beschikt filmmaatschappij Warner Bros echter over de distributierechten, maar desondanks verloopt het via een schijnbaar ingewikkelde constructie via Disney. Een exacte datum kon Warner Bros ons niet geven, maar ze gaven ons wel de bevestiging dat de films ook bij hun in het systeem staan. Op onze vraag of het niet raar was dat beide films bij Pathé op dezelfde dag geprogrammeerd staan, werd niet inhoudelijk ingegaan maar het werd ook niet weggewuifd.

Daarmee lijkt het er steeds meer op dat het nog enkel wachten is op een officiële aankondiging. Tot dusverre heeft Disney Nederland niet gereageerd, maar wellicht vormt deze radiostilte de spreekwoordelijke stilte voor de storm. DeathStar.nl houdt je uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen!