Uitgaanstips voor de Kerstvakantie – Star Wars style!
maandag 21 december 2015

De feestdagen staan voor de deur. Sommige mensen zijn vrij, sommige mensen moeten gewoon werken. Voor de een betekent het allerlei verplichtingen, voor de ander betekent het feest en gezelligheid. Als je de komende twee weken nog een gaatje in je agenda hebt, en je afvraagt wat je kunt doen… dan hebben wij een aantal uitgaanstips voor je. Star Wars style!

Je kunt deze vakantie uiteraard één of meerdere keren naar de bioscoop om Star Wars: The Force Awakens te gaan kijken. Of je kunt de andere zes films thuis gaan (her)bekijken. Maar er is meer te doen in ons eigen, kleine kikkerlandje. Hieronder hebben we enkele tips voor je verzameld. En mocht je zelf nog tips hebben voor je medefans, schroom dan niet om ons dat te laten weten!

Nederlands Instituut voor Games en Computers
In de kerstvakantie zal het Nederlands Instituut voor Games en Computers in Zwolle op extra dagen open zijn. Bezoekers van het museum zijn in die periode ook op maandag én op tweede kerstdag welkom. De collectie van het museum is uitgebreid met Star Wars Battlefront, de nieuwste titel voor de Playstation 4. Dit spectaculaire spel is te spelen op groot scherm, zodat de grafische hoogtepunten het meest tot hun recht komen. Vanwege de release van de film en het spel zullen op meerdere plekken in het museum klassieke titels van Star Wars te spelen zijn, op de originele spelcomputers. Dus ook voor de bezoekers die in de geschiedenis van het Star Wars universum willen duiken is er genoeg te beleven.

Kijk voor meer informatie op: www.gamesencomputers.nl

Het Nederlands Stripmuseum
In het Stripmuseum is een speciale winkel ingericht met allerlei merchandise van de film. In de pop-up store vind je veel poppetjes en actiefiguren, maar ook andere merchandise, zoals een schaakspel, knuffels, kerstartikelen, een aaibare wekker en een zelf-roerende koffiemok. De winkel heeft niet alleen merchandise van de allernieuwste film, maar er is ook ‘vintage’ speelgoed te koop uit de eerste films. De pop-up store is tijdens openingstijden van het museum gratis toegankelijk. De winkel blijft tot en met januari 2016.

Kijk voor meer informatie op: www.stripmuseum.nl

Speelgoedmuseum Deventer
Van 18 december 2015 tot 16 maart 2016 staat Speelgoedmuseum Deventer helemaal in het teken van Star Wars. Stap in de wereld van Darth Vader en Yoda en beleef je eigen Star Wars avontuur. ‘Star Wars Takes Over’ is een spectaculaire tentoonstelling voor jong en oud met veel speciale activiteiten, waaronder:

Meet and Greet: Maak kennis met de beroemde hoofdrolspelers en ga op de foto met o.a. Yoda, Anakin Skywalker of Darth Vader.
Woestijn van Tatooine: In de gameroom waan je je in de (woestijn)wereld van Tatooine. Je kunt het Skywalker huis bekijken en uiteraard allerlei verschillende games spelen.
Star Destroyer: Stap aan boord van een Star Destroyer en probeer de laserstralen van de Dark Side te ontwijken! Als een echte strijder kom je vervolgens weer naar buiten.
Star Wars hologrammen: Laat je verbazen door een aantal unieke en adembenemende Star Wars hologrammen waaronder die van Prinses Leia.

Kijk voor meer informatie op: http://www.speelgoedmuseumdeventer.nl/

Collecting the Force
Tot medio januari is in het Geoffrey Donaldson Instituut (GDI) in Noord-Scharwoude de gratis toegankelijke tentoonstelling van unieke – vooral Amerikaanse – Star Wars memorabilia te zien. De komende weken is er een aantal bijzondere activiteiten in het GDI, zoals rondleidingen door de samensteller, de videofragmenten tour en een filmvertoning.

De bezoekers van de tentoonstelling zijn onder de indruk van de vele tientallen voorwerpen zoals unieke figuurtjes, space ships, posters, bordspelen, bekers, LEGO-speelgoed, foto’s, soundtracks en boeken. Met een smartphone of een tablet zijn allerlei korte filmpjes te zien, zoals een oude reclamefilm voor Star Wars pyjama’s en een korte (LEGO)film waarin Darth Vader en Luke Skywalker samen Vaderdag vieren. De eerste film van de Star Wars reeks kwam in 1977 in de bioscoop en was een enorm succes, net als het grote aanbod speelgoed. Door de succesvolle merchandising van het Star Wars-product kon bedenker en regisseur George Lucas de vervolgfilms financieren en bouwen

Kijk voor meer informatie op: www.donaldsoninstituut.nl/Tags: