The Blast Off – nog 1 week te gaan, met TFA featurette!
woensdag 30 september 2015

Over precies een week, op 7 oktober, vindt de Blast Off plaats in de Melkweg in Amsterdam. Tijdens deze Star Wars thema-avond probeert filmmagazine Schokkend Nieuws in samenwerking met verzamelaar Roloff de Jeu het wachten op The Force Awakens te verzachten door anderhalf uur lang Star Wars-trailers, – reclamefilmpje, -rip-offs en andere curiosa uit A Galaxy Far, Far Away te tonen. Dat… en een The Force Awakens featurette!

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens gaat op 16 december in première in de Nederlandse bioscopen. Schokkend Nieuws, het tweemaandelijkse tijdschrift voor horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms, lanceert op 7 oktober al een extra dikke Star Wars-editie vol voorpret: essays, beschouwingen en exclusieve foto’s van de première van Star Wars in Nederland in 1977. Hoofdrolspelers Mark Hamill en Carrie Fisher waren in Arnhem! Bezoekers aan de feestelijke avond in de Cinema van de Melkweg krijgen als eersten een gratis exemplaar.

Roloff de Jeu neemt de bezoekers mee op een reis langs bekende gezichten en planeten, naar de meest bizarre uithoeken van het filmuniversum. Van re-release trailers van Star Wars en een teaser van Revenge (!) of the Jedi, via de Atari 2600-reclame die bij de release van Return of the Jedi verscheen, tot The Last Starfighter en andere ruimtepulp uit de stal van Roger Corman. De avond eindigt met een aflevering van Battle of the Planets. Het enorme succes van Star Wars deed de handige Amerikaanse producent Sandy Frank besluiten deze Japanse serie naar Amerika te halen en er een R2-D2-achtig robotje aan te voegen! R2-D2’s lelijke broertje heet 7-Zark-7 en is een Westerse exclusiviteit.

Battle of the Planets wordt vertoond in de originele Amerikaanse uitzendkopie op 16mm. De meeste andere trailers zijn op 35mm en komen uit de collectie van Roloff de Jeu en het EYE Film Instituut. Disney Nederland stelde een featurette van Star Wars: Episode VII – The Force Awakens beschikbaar.

Roloff de Jeu is samensteller van de tentoonstelling Collecting the Force in het Geoffrey Donaldson Instituut in Noord-Scharwoude. De tentoonstelling met unieke merchandise en collectables van de populaire filmserie is tot 9 januari 2016 gratis toegankelijk. Fans kochten massaal de figuurtjes, bordspelen, dekbed-overtrekken, boeken, posters, LEGO-poppetjes en soundtracks van Star Wars. In de foyer van de Cinema van de Melkweg een klein voorproefje. Star Wars galore!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: