Starten de Episode VII opnames aanstaande dinsdag?
zondag 11 mei 2014

Een tijdje geleden, voordat het nieuws door Disney baas Alan Horn werd bevestigd, berichtte The National over de productie van Star Wars: Episode VII die zou zijn neergestreken nabij Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. De website komt nu met het nieuws dat de opnames op 13 mei van start zullen gaan, aanstaande dinsdag dus, en dat deze tot het einde van de maand zullen duren.

Volgens bronnen wordt zowel de politie als het leger ingezet om voertuigen in de omgeving van de sets te controleren en om ervoor te zorgen dat onbevoegde personen direct worden teruggestuurd. De sets schijnen allemaal zo goed als af te zijn. Eén daarvan schijnt een complete wereld te moeten voorstellen die gebouwd is op een van de zoutvlaktes met daarop een shuttle-achtig ruimtevoertuig, een grote toren, een oud lijkende markt, 10 tot 15 voertuigen die lijken op snelle voertuigen (wellicht landspeeders). Dezelfde bronnen melden dat er twee vrachtwagens met explosieven naar een van de locaties zijn gebracht onder begeleiding van veel beveiliging. Met de explosieven zou een krater zijn gemaakt, die wellicht het neerstorten van een ruimtevoertuig moet voorstellen.

The National meldt verder dat technici uit zowel Engeland als Amerika momenteel op locatie bezig zijn om de finishing touch aan te brengen. Daarnaast zouden enkele castleden al ter plekke zijn en in de duinen aan het oefenen zijn om hun voertuigen te besturen. Daarmee begint het erop te lijken dat deze locatie, die dus wellicht Tatooine zal moeten voorstellen, een aanzienlijke rol gaat spelen in de nieuwe Star Wars film.

Star Wars: Episode VII draait vanaf 18 december 2015 in de Nederlandse bioscopen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Joruus

    als het maar niet de Falcon is die neerstort!Tags: