Start Star Wars: Rebels in Nederland (en België) op 3 oktober?!
maandag 18 augustus 2014

De laatste maanden en met name de laatste weken worden we, behalve met Star Wars: Episode VII nieuwtjes, overspoeld met bijzonder veel beeldmateriaal van Star Wars: Rebels, de nieuwe Lucasfilm animatieserie. We weten dat de serie dit najaar / deze herfst van start zal gaan, maar een officiële Nederlandse datum ontbreekt nog altijd.

Via Hasbro Nederland kwamen we eind mei te weten dat de serie eind september / begin oktober op de buis zal verschijnen, en al snel werd duidelijk dat dit naar alle waarschijnlijkheid begin oktober zal worden. We ontvingen dit weekend een e-mail van iemand die anoniem wenst te blijven met de mededeling dat de pilot – de dubbelaflevering genaamd Spark of Rebellion – op vrijdag 3 oktober in Nederland uitgezonden zal worden, waarna de reguliere serie zal volgen. Verder wist deze Bothan spy te melden dat de pilot vrijwel zeker ook in Nederland zal verschijnen op dvd en Blu-ray, maar een datum kon deze persoon nog niet melden.

Na wat speurwerk te hebben gedaan, zijn we erachter gekomen dat deze datum overeen lijkt te komen met Duitsland. Disney Nederland loopt met bepaalde zaken gelijk aan die van hun Duitse collega’s. Een goed voorbeeld hiervan is de prijsvraag waarbij fans kans maken om een stem van een Stormtrooper in te spreken, een actie die in beide landen is uitgeschreven.

Natuurlijk blijft het wachten op een officiële mededeling van Disney zelf. We weten dat de startdatum al een hele tijd intern bekend is bij het bedrijf, maar dat er wordt gewacht met het naar buiten brengen ervan. Ondertussen komt oktober snel dichterbij, dus een persbericht zal niet meer lang op zich doen wachten. Overigens staat een Nederlandse datum gelijk staat aan de Belgische (Vlaamse) datum. Goed nieuws dus ook voor onze Belgische lezers!

Daarnaast kunnen we ook melden dat de speciale Star Wars aflevering van Phineas and Ferb volgende maand (september) in Nederland zal worden uitgezonden, eveneens op Disney XD. Van een exacte datum kon Disney Nederland ons tot op heden nog niet voorzien, maar we houden je uiteraard op de hoogte.

Star Wars: Rebels zal worden uitgezonden op Disney XD (overdag van 06.00 – 18.00 te bekijken via de Nederlandse zender Veronica) en via het speciale digitale themakanaal te ontvangen in Nederland via Ziggo (kanaal 503), UPC (kanaal 301) en KPN (kanaal 32), in België te ontvangen via Belgacom (kanaal 136) en bij Telenet in het pluspakket (kanaal 601).

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: