DeathStar.nl - De Nederlandse Star Wars website | Star Wars nieuws en achtergronden
Star Wars: The Force Awakens – The day after!
donderdag 17 december 2015

Hoewel nog niet alle fans in Nederland en België de nieuwe Star Wars film, The Force Awakens, hebben gezien, is het voor velen toch de ‘day after’. Voor ons is het tevens een afsluiting van een drukke periode, waarin we van alle kanten werden benaderd door alle denkbare namen van kranten, televisie en radio.

Gisteren werd Nederland overladen met recensies. Zonder er ook maar eentje te hebben hoeven gelezen, was het vrijwel gelijk duidelijk dat het een lofzang was van de Nederlandse pers. Onze (uitgebreide) recensie? Daar zien wij vanaf. Kortgezegd hebben we genoten van The Force Awakens. In ons rijtje van favoriete films komt hij op plaats vier, na Empire, Star Wars en Jedi. Het is een prachtige film met geweldige special effects, prachtig geluidsontwerp en een cast die zichtbaar geniet. Maar het heeft ook zijn schoonheidsfoutjes. Doen die er toe? Nee! Want Star Wars is terug! En we hopen dat eenieder die de film al heeft gezien, heeft genoten.

Ondertussen staat deze week op DeathStar.nl in het teken van prijsvragen. Elke dag hebben we momenteel een leuke prijsvraag. Sommigen daarvan zijn al afgelopen of gaan een dezer dagen sluiten. Kortom, vergeet vooral dus niet mee te doen. Zoals later vandaag als we weer een nieuwe prijsvraag zullen lanceren.

Voor alle fans die nog naar de bioscoop moeten gaan: we wensen jullie alvast heel veel plezier toe en we hopen dat de film al jullie verwachtingen zal waarmaken! En laat ons vooral weten wat je ervan vond!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
 • Solo

  Ik heb de film gisteren gezien en ik heb genoten van deze Star Wars film, het voelde weer als vanouds. Hij komt bij mij op de 4e plek, na Empire, Star Wars en Jedi. Laat de volgende maar komen!

 • Willem-jan Blonk

  Let op dit bericht bevat spoilers!!!!

  Wat vonden jullie de schoonheidsfoutjes?

  Moest heel erg wennen na afloop…
  Vond de film enorm goed
  Maar is toch net even anders soort star wars.
  Kwam pas later binnen.

  Sommige dingen uit de trailer ontbraken had ik het idee.

  Het karakter van kylo ren is heel apart niet zoals een sith, moet ik aan wennen.. Al had het ook zeker wel iets.

  De dood van han solo vind ik egt een schok.. Hij speelde heel goed.
  Al heb ik nog idee dattie leeft.

  Het einde met luke vond ik wel beetje tegenvallen had beter gekund vond ik…

  Weinig r2 en c3po

  Bb8 vond ik daarintegen erg vermakelijk!

  groot
  Minpunt vind ik echt het optreden van Captain Phasma.
  Abrams was vol lof over haar.
  Maar ze kon mij egt geen moment bekoren.
  Weinig ik beeld, en geen denderende dialoog.

  Maar al
  Met al… Heerlijke film!

  • Schoonheidsfoutjes. Dan denk ik bijvoorbeeld aan het personage van Max von Sydow, die in de opening ‘crawl’ heel belangrijk schijnt te zijn, binnen twee minuten dood is en waarvan je dus helemaal niet begrijpt waardoor hij zo belangrijk was. Hij geeft weliswaar een belangrijk stuk van de puzzel in de zoektocht naar Skywalker, maar het roept veel vragen over zijn personage op. En zo zijn er nog wel wat dingetjes, wat mij betreft.Tags: