Star Wars spin-off schrijver Gary Whitta verlaat productie
zaterdag 10 januari 2015

Geheel onverwachts werd gisteravond bekend dat scriptschrijver Gary Whitta de productie van de aankomende Star Wars spin-off heeft verlaten. Het nieuws werd naar buiten gebracht door The Hollywood Reporter. Het mediabedrijf lijkt de vaste uitlaatklep te zijn voor officiële mededelingen van Disney’s Star Wars producties.

Na Michael Arndt, die aan de drie nieuwe Trilogiefilms werkte, is Whitta de tweede schrijver die het toneel moet verlaten. Van beide heren is de precieze reden van het vertrek niet duidelijk. Vermoedelijk kwam de koers van Whitta’s verhaal niet overeen met de wensen van de productie. De schrijver werkte samen met regisseur Gareth Edwards sinds mei 2014 aan het script.

Edwards was vol lof over hun samenwerking:”Gary was een fijne en geïnspireerde medewerker. Ik ben dankbaar voor al zijn bijdrages.” Ook Whitta denkt met fijne herinneringen terug aan zijn tijd bij deze Star Wars productie. Via zijn Twitterkanaal liet hij weten:

Het is nog niet duidelijk wie het stokje van Gary Whitta zal overnemen. Disney weigerde hier op dit moment commentaar over te geven. De eerste Star Wars spin-off verschijnt in december 2016 in de Nederlandse bioscopen.Tags: