Star Wars: Rebels – de stem van de Inquisitor en meer!
donderdag 19 juni 2014

Het najaar komt snel dichterbij en dus ook de première van de nieuwe Lucasfilm animatieserie Star Wars: Rebels. We hebben al van alles voorbij zien komen aan informatie de afgelopen maanden, maar er is nog veel onbekend. Daar komt nu een beetje verandering in:

Eén van de grootste vraagtekens tot nu toe was wie de stem van de Inquisitor zou gaan inspreken. Volgens TheForce.net is daar een acteur van formaat voor gekozen: Jason Isaacs. Velen zullen hem het beste kennen als Lucius Malfoy uit de Harry Potter filmreeks.

We weten dat Star Wars: Rebels zal beginnen met een special, geschreven door Simon Kinberg. Volgens de laatste informatie zal deze special een dubbelaflevering zijn, waarin de Imperial agent Kallus een hoofdrol zal spelen als de belangrijkste slechterik. Zijn stem wordt ingesproken door acteur David Oyelowo, van wie ook kort werd gezegd dat hij een rol in Episode VII zou hebben. Daarnaast zullen er veel Wookiees te zien zijn in de special en maakt ook James Arnold Taylor, die in Star Wars: The Clone Wars de stem van Obi-Wan Kenobi verzorgde, zijn opwachting. Dat betekent dus dat Obi-Wan aanwezig zal zijn in de serie, zij het in deze special slechts als hologram.

Andere details die naar buiten zijn gekomen, zijn onder meer dat Ezra is geboren in het eerste jaar van het Keizerrijk en dat hij in een radiotoren woont waar hij de helmen van Stormtroopers verzamelt, zullen de specerijmijnen van Kessel een rol spelen, is Kanan in het bezit van een Holocron, en zullen we kennis gaan maken met een Devaronian genaamd Vizago die zich met louche zaken bezighoudt op de planeet Lothal.

Volgens onze eigen bronnen zal Star Wars: Rebels rond eind september / begin oktober op de Nederlandse zender Disney XD uitgezonden gaan worden. Officiële uitzenddata voor zowel de special als de serie zijn echter nog niet vrijgegeven door Disney Nederland.Tags: