Star Wars: Rebels aflevering #5 gemist?
maandag 17 november 2014

Afgelopen zondag werd de vijfde reguliere aflevering van het eerste seizoen van Star Wars: Rebels uitgezonden. Deze aflevering, Het Licht en het Duister (oorspronkelijke titel Out of Darkness), werd bekeken door 26.000 kijkers. Heb je deze aflevering gemist, of wil je hem graag nog een keer terugkijken? Dat kan en wel op de website van Disney XD. Deze aflevering is zoals je ondertussen vast wel weet slechts één week online beschikbaar.

Behalve online kun je binnenkort, zoals we onlangs berichtten, alle afleveringen ook terugkijken tijdens de Star Wars: Rebels marathon die op zondag 30 november wordt uitgezonden.

Op zondag 23 november om 17:00 kun je kijken naar een gloednieuwe aflevering op Disney XD. Deze aflevering heet Empire Day. Hierin staat de viering van het bestaan van het Keizerrijk centraal. Inmiddels is het de vijftiende keer dat het gevierd wordt en op Lothal wordt dat gedaan met een parade met groots machtsvertoon. Dat beleeft zijn hoogtepunt met de presentatie van een nieuw soort TIE Fighter: de TIE Advanced. De crew van de Ghost heeft echter een eigen verrassing in petto, maar dit plan moeten ze uitvoeren zonder Ezra. Hij trekt zich om aanvankelijk onbekende redenen terug in zijn schuilplaats in de radiotoren. Geconfronteerd met zichzelf dwalen zijn gedachtes af naar zijn overleden ouders, die opeens vanuit de Force tot hem spreken. Het zet Ezra op het juiste spoor zodat hij niet alleen net op tijd Kanan uit een ietwat benarde situatie kan redden maar ook een oude vriend weet te vinden die gezocht wordt door het Keizerrijk.

Empire Day is de eerste aflevering die wordt vervolgd. Het is een aflevering vol actie, spanning en onthullingen. Ook dit keer zijn er weer enkele leuke acteurs die hun stem aan de aflevering hebben verleend. Brent Spiner keert terug als Gall Trayvis, Dee Bradley Baker (die je kent als de stem van alle klonen uit The Clone Wars) verzorgt de stem van Ephraim Bridger – de vader van Ezra – en Peter MacNicol hoor je als de Rodian Tseebo. Na de enigszins slome aflevering van afgelopen weekend is deze aflevering een terugkeer naar actie en avontuur, precies zoals wij de serie graag zien. Dit smaakt naar meer!Tags: