De Star Wars liefde van een spin-off regisseur
vrijdag 6 juni 2014

Een paar dagen geleden werd Josh Trank officieel aangekondigd als de regisseur voor de tweede Star Wars spin-off film. In een reactie liet hij weten dat het een droomproject voor hem was. Je zou denken dat het behoort tot de typische en clichématige uitspraken die vaker worden gedaan in persberichten, waarin de deelnemers uitweiden over hun enorme (voor)liefde voor het nieuwe project.

In dit geval hoeven we niet te twijfelen aan de woorden van Trank, die namelijk in 2007 een kort filmpje maakte. Het heet Stabbing at Leia’s 22nd Birthday en is overduidelijk geïnspireerd door Star Wars. Waarschijnlijk heeft het filmpje er mede toe geleid dat Trank de regie van zijn superheldenfilm Chronicle binnensleepte. Bepaalde elementen uit die film herken je duidelijk hierin terug, zoals bijvoorbeeld het geschud van de camera en hoe je als kijker het idee hebt je midden in de situatie te bevinden.

Hierboven kun je de short bekijken. Het heeft ons in ieder geval extra nieuwsgierig gemaakt naar wat Trank gaat doen met zijn Star Wars spin-off film!Tags: