Star Wars in onze eigen wereld via een geFORCEerd perspectief
maandag 27 januari 2014

De methode van een geforceerd perspectief zegt je misschien 1-2-3 niet zoveel. Deze methode wordt gebruikt door fotografen en filmmakers om twee (of meer) objecten op een in realiteit onmogelijke manier op beeld samen te laten gaan. Deze methode wordt bijvoorbeeld in de Lord of the Rings en Hobbit films gebruikt om de verhouding qua lengte tussen acteurs te overdrijven. Denk bijvoorbeeld aan acteur Ian McKellen (Gandalf) die naar verhouding wel een reus lijkt ten opzichte van collega Ian Holm (Bilbo), terwijl beiden in realiteit nauwelijks in lengte van elkaar verschillen.

De Finse fotograaf Vesa Lehtimäki gebruikte dit idee om Star Wars voertuigen naar onze eigen wereld te brengen en deze op een dusdanige manier te fotograferen waardoor het lijkt alsof ze echt bestaan.

“Ik zag Star Wars in 1977 en het had een enorme impact op me. Als kind zag ik Star Wars in alle dingen rond mij heen en ik probeerde van alles om het echt te maken. Door de jaren heen slijtte dat en werd het meer een van vele interesses, maar ik herontdekte Star Wars eigenlijk een paar jaar geleden. Misschien wel de belangrijkste openbaring was het vinden van de voertuigen op modelschaal. Ik had me niet gerealiseerd hoe diepgaand hun vormen en details zich in mij genesteld hadden. Ik ben er gek op zowel als fan als designer.”

Het resultaat is verbluffend: adembenemende foto’s van bekende Star Wars voertuigen in Aardse landschappen, waarvan je hieronder enkele voorbeelden kunt aanschouwen. De gehele diavoorstelling is te bekijken via Yahoo, waarvan de link onderin dit bericht is terug te vinden.

 

Bron: Yahoo
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+