Geen nieuws is ook nieuws op de D23 Expo: Star Wars in 2015!
zaterdag 10 augustus 2013

D23 werd in het jaar 2009 geïntroduceerd door Disney directeur Bob Iger en vormt de officiële fanclub, welke onder andere jaarlijks de D23 Expo organiseert. Op dit evenement maakt het bedrijf met de grote oren nieuwe plannen bekend voor onder andere hun parken, hun televisieprojecten en natuurlijk hun filmprojecten. Nadat er nauwelijks iets bekend was gemaakt over Episode VII tijdens de Star Wars Celebration Europe in Essen, was de verwachting dat het bedrijf dit weekend ongetwijfeld dit evenement zou aangrijpen voor nieuwe aankondigingen.

Jullie kunnen Episode VII in de zomer van 2015 verwachten en het wordt fantastisch,” aldus Disney voorzitter Alan Horn. “Onze prioriteit is uiteraard Star Wars. Ik wou dat ik jullie meer kon vertellen… maar er zijn donkere machten en zij houden alles in de gaten.

De geruchten dat Disney de nieuwe Star Wars film wellicht zou uitstellen naar het najaar van 2015 werden hiermee de kop ingedrukt. Deze verwachting ontstond namelijk uit de gedachte dat het bedrijf nooit Episode VII in eenzelfde periode zou uitbrengen als hun andere megaproject The Age of Ultron, het vervolg op The Avengers uit 2012. Niets is dus echter minder waar. Voorlopig blijft het dus nog even afwachten op de echte grote aankondigingen. Of zoals een wijze Jedi ooit zei:”Patience. You must learn patience!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Lennart Hoornaar

    Vond het zoiezo niet zo´n geweldig idee om een grote Star Wars bekendmaking op een Disney beurs te houden, doe dat dan op Star Wars Celebration Europe. Gelukkig is dit dan ook niet gebeurd, denk dat ze dit zolang mogelijk geheim willen houden, maar een tipje van de sluier had toch wel gekund naast de componist.

  • Inderdaad. Er was geen betere plek geweest. Maar Disney trekt duidelijk zijn eigen plan. Zolang dat geweldige films oplevert, zal er geen haan naar kraaien in 2015…