Star Wars Identities tentoonstelling naar Europa
dinsdag 14 januari 2014

Goed nieuws voor wie nog niet in het vliegtuig naar Canada is gestapt om de Star Wars Identities tentoonstelling te bekijken. De exhibitie, ontworpen in Montréal door wetenschappers, komt namelijk naar Europa en begint op 15 februari in Parijs. Andere steden moeten nog worden aangekondigd.

De tentoonstelling, die plaatsvindt in de Cité du Cinéma, laat Star Wars fans twee filmsets zien met maar liefst 2000m2 aan oppervlakte. Meer dan tweehonderd stukken uit de archieven van het Lucas Arts Museum zullen te zien zijn, waaronder modellen, props, kostuums en schetsen van degenen die het Star Wars universum gebouwd hebben. Bezoekers kunnen kijken naar onder andere een Darth Vader kostuum, de Millennium Falcon en Anakin’s Podracer (op ware grootte!).

Het belooft een interactieve queeste te worden waarin de menselijke identiteit centraal staat. De bezoeker volgt de levens van Luke en Anakin Skywalker: hoe zijn Luke en Anakin zulke verschillende mensen geworden, terwijl ze op dezelfde planeet zijn opgegroeid en dezelfde DNA delen? Ook kunnen fans hun eigen Star Wars karakter ontwerpen.

De overige twaalf Europese steden waar de tentoonstelling de komende zes jaar stopt, moeten nog bekend worden gemaakt. Op www.vente-privee.com kunnen belangstellenden vanaf 15 januari al een kaartje kopen voor een early visitors weekend op 7 en 8 februari. Kaartjes kosten 22 euro, een tweede kaartje kost 5 euro.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
 • sottje

  Geweldig nieuws. Inderdaad ook erg benieuwd welke steden nog meer aangedaan worden. Er was een paar jaar terug ook een geweldige tentoonstelling in Brussel met heel veel props. Hoop dat het wat groter is als die.

  • We zijn ermee bezig om te achterhalen of de tentoonstelling ook een stad in Nederland zal aandoen. Zou wel fantastisch zijn. Een kleine tentoonstelling zoals die van Game of Thrones was in ieder geval een groot succes, zou met Star Wars ook moeten kunnen.

 • Solo

  Zal wel heel gaaf zijn als ze ook Nederland aan doen ,,dan ga ik er zeker na toe

 • Joruus

  Parijs is niet zo ver weg maar Nederland zou natuurlijk helemaal te gek zijn. Ik ben alleen bang dat het nog wl een tijdje gaat duren als dat wel gebeurd. Misschien moet ik toch maar een weekendje Parijs boeken!!