Star Wars Darth Vader Lightsaber draagbare batterijoplader
vrijdag 28 maart 2014

Ons leven verandert continu en verschuift steeds verder naar een volledig digitaal tijdperk. Tien jaar geleden was internet in elk huishouden nog geen vanzelfsprekendheid, nu is het internet slechts een greep in je broekzak van je verwijderd. Bijna iedereen heeft een smartphone of een tablet. En Lucasfilm zou Lucasfilm niet zijn om ook daarop in te springen, en wel met een draagbare batterijoplader in de vorm van Darth Vader’s lichtzwaard.

Dankzij de vriendelijke mensen van Mobilefun.nl mogen wij een exemplaar (ter waarde van 48,49 euro) weggeven aan één van onze gelukkige lezers. Vanaf morgen lees je meer over deze winactie op DeathStar.nl. Maar eerst een kleine bespreking van deze leuke gadget.

Wij probeerden de oplader met een Samsung Galaxy S4 smartphone en een Samsung Galaxy Tab 2.0 tablet. Het gebruik is zeer eenvoudig. De USB-kabel van je eigen apparaat gebruik je om aan te sluiten op het lichtzwaard. Terwijl je het bekende oplaadgeluidje hoort, wordt jouw apparaat direct bijgeladen. En bij het inschakelen van je lichtzwaard beginnen 4 rode ledlampjes te branden voor net dat beetje extra Star Wars sfeer. Behalve smartphones en tablets kun je de lader uiteraard ook gebruiken voor andere mobiele media-apparaten zoals bijvoorbeeld mp3-spelers.

Behalve de gebruiksvriendelijkheid valt vooral ook het detail van het product op. Vaak verwacht je bij dit soort accessoires een goedkope, plastic uitvoering waarbij onderdeeltjes er elk moment spontaan vanaf kunnen vallen. Dat is hier niet het geval. De fabrikant heeft oog gehad voor detail en heeft een mooie en degelijke replica gemaakt van Darth Vader’s lichtzwaard, bijna een miniversie van de bekende propreplica’s zoals we die kennen van bijvoorbeeld Master Replicas en Icons Replicas. Het geheel komt in een leuke verpakking, welke ook niet misstaat om te displayen in een verzameling. Het enige nadeel wat wij zouden kunnen bedenken, is het meenemen. De lader is net te groot om bijvoorbeeld in een broekzak te stoppen. Bovendien zou zo’n staaf in een broekzak voor onbedoelde verwarring kunnen zorgen…

Het lichtzwaard komt met eigen USB-kabel waarmee de batterijen van de lader kunnen worden opgeladen via bijvoorbeeld je computer of laptop. Met smartphones zorgt een volle lading voor ongeveer een verdubbeling van je accuduur. In elk geval biedt de lader uitkomst voor als je accu van je apparaat bijna leeg is en je geen stopcontact in de buurt hebt om op te laden. Voor de echte gadgetliefhebber is dit dus niet alleen een leuk maar ook functioneel product. En het zal in gezelschap zeker opvallen en voor leuke gesprekken zorgen.

Met dank aan MobileFun.nl voor de medewerking.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Joruus

    Wooa. Gaaf dingetje. Kom maar op met die acite!

  • Solo

    Who wat een gaaf ding ,ik doe zeker mee niet geschoten is altijd mis 🙂

  • Justin Didderen

    Zoooo, die wil ik wel bij mijn collectie plaatsen! Bring it on! 🙂