Een week vol Star Wars connecties in Amerikaanse tv-series
zaterdag 4 april 2015

Voor seriejunkies zoals wijzelf was de afgelopen week een klein feestje. Van superheldenserie The Flash tot crimeserie The Blacklist tot comedyserie The Big Bang Theory: allen hadden ze in meer of mindere mate een Star Wars connectie.

Je hebt wellicht de afgelopen week onze aankondigingen voorbij zien komen op onze social media kanalen voor de nieuwe aflevering van The Flash waarin Mark Hamill zijn opwachting maakte. Of min of meer zijn rentree. Begin jaren ’90 was er namelijk al een serie over deze superheld uit de stal van DC. Daarin was Mark voor het eerst te zien als slechterik James Jesse, beter bekend als The Trickster.
In deze aflevering  is er een copy cat die zichzelf ook The Trickster noemt en dat kan de originele slechterik natuurlijk niet zomaar toelaten. Een leuke aflevering met grote onthullingen voor vaste volgers van de serie en voor liefhebbers van Star Wars komt de quote der quotes ook nog even voorbij.

Een acteur die de laatste tijd weer wat vaker te zien is in producties, is Ralph Brown. De Brit die in The Phantom Menace de rol van piloot Ric Olié speelde had onlangs al een belangrijke rol in het eerste seizoen van Marvel’s Agent Carter. In The Blacklist staat hij slechterik Raymond Reddington bij maar of dat zo’n goede beslissing was…

Als laatste noemen we de populaire comedyserie The Big Bang Theory. Geregeld vliegen de Star Wars referenties je om de oren en begin vorig jaar waren onder meer James Earl Jones en Carrie Fisher al eens te zien in een gastrolletje. In de aflevering van deze week (die over een tijdje ook op Veronica te zien zal zijn) gaan Sheldon en Leonard op weg naar een lezing waar zij als gastsprekers zijn uitgenodigd. Omdat ze veel te vroeg zijn, besluiten ze op hun route ook langs de Skywalker Ranch te gaan. Als ze voor het hek staan, besluiten ze een gokje te wagen en aan te bellen.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: