Star Wars Celebration EU – een breed scala aan nieuws
woensdag 29 mei 2013

Het duurt niet lang meer. Over enkele weken vindt in Essen, Duitsland de Star Wars Celebration Europe plaats. Van 26 tot en met 28 juli zullen duizenden Star Wars fans van over de hele wereld toestromen naar de tweede editie van dit Europese evenement. Vandaag bracht de organisatie allerlei nieuwtjes naar buiten. Allereerst maakte zij bekend dat naast een screening van Return of the Jedi – ter viering van de dertigste verjaardag van de film, fans ook screenings kunnen bijwonen van de 3D versie van Attack of the Clones. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze versie wereldwijd in bioscopen zou gaan draaien. Nu is dit dus enkel weggelegd voor Celebration bezoekers, die tevens een RealD® bril als souvenir zullen meekrijgen.

Daarnaast maakte de organisatie bekend welke exclusive er verkocht zal gaan worden bij de Hasbro stand: een 6 inch Black Edition Boba Fett met een Han Solo in Carbonite accessoire (zie de afbeelding hieronder). Geheel exclusief is dit items overigens niet. Deze Boba Fett zal namelijk een week eerder in Amerika verkocht worden tijdens de San Diego Comic Con. De kosten voor dit item zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.

Als laatste kunnen bezoekers van diverse Star Wars artiesten (waaronder Matt Busch, Hugh Fleming en Malcolm Tween) voor de Celebration exclusief geproduceerde prints bemachtigen. Een overzicht van alle prints van de in totaal 17 artiesten is hier te bekijken, maar hieronder kun je er alvast twee zien van respectievelijk Tsuneo Sanda en Joe Corroney. Let wel: prints zijn zeer gelimiteerd in aantal en kunnen enkel afgehaald worden op het evenement zelf. Bestellingen worden niet verzonden.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Lennart Hoornaar

    Jammer dat ik niet kan gaan, zal het wel op het internet volgen. Gaat team Deathstar.nl wel?

  • Zoals het er nu naar uitziet, zullen we aanwezig zijn. De persaccreditatie is vorige maand binnengekomen. We wachten enkel nog op bevestigingen van enkele lopende verzoeken. Het zou natuurlijk mooi zijn als we rond het evenement meer dan alleen een reportage kunnen plaatsen op de website. 😉

  • Solo

    Ik ga er niet naar toe ,had er wel bij willen wezen maar ja ,je kunt je geld maar een keer uitgeven.

    ik volg het wel hier bij Deatstar.nl 😀