Star Wars: Battlefront vanaf zomer 2015 in de winkels
maandag 4 augustus 2014

Over de verschijningsdatum was al enige onduidelijk maar tot nu toe werd er uitgegaan van een winterrelease in 2015. Maar zoals vaker het geval is in de game-industrie wordt er geschoven met data. Entertainment Arts (EA) heeft nu bevestigd dat Star Wars: Battlefront zal gaan verschijnen in de zomer van volgend jaar. Het spel, dat niet direct verband houdt met de nieuwe film Star Wars: Episode VII, zal verschijnen op Playstation 4, XBox One en PC.

In een statement liet EA vice-president Patrick Soderland weten dat het spel meer gegrond is in het traditionele Star Wars universum:”We wilden een spel maken dat een soort viering is van de geschiedenis van Star Wars. Natuurlijk zullen er ook zaken in zitten die op wat voor manier dan ook gelinkt zijn aan de nieuwe film, maar de nadruk ligt er niet op. Er is geen directe relatie.

Begin juni vond de jaarlijkse E3 entertainment beurs plaats. Behalve het tonen van de eerste officiële trailer liet EA weten dat we begin volgend jaar pas meer te zien gaan krijgen van het spel. We kijken met veel enthousiasme uit naar dit nieuwe, veelbelovende deel uit de Battlefront serie!Tags: