Star Wars: Battlefront op koers voor zomer 2015
donderdag 1 augustus 2013

Op de afgelopen E3 beurs in Los Angeles liet gameontwikkelaar Entertainment Arts onder luid gejuich een korte teaser zien van hun aankomende titel Star Wars: Battlefront. Veel meer werd er nadien niet bekend, behalve dat ontwikkelaars van de eerdere seriedelen hun medewerking verlenen aan dit nieuwe deel. Tijdens een aandeelhoudersvergadering maakte het bedrijf vandaag bekend dat deze nieuwe titel pas in de zomer van 2015 in de winkels zal liggen.

We zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Walt Disney en LucasFilm Ltd. om een gehele nieuwe generatie van Star Wars spellen te ontwikkelen voor consoles alsook mobiele en handheld apparaten,” aldus Blake Jorgens, financieel bestuurder van EA. “De eerste game waar we ons op concentreren is Battlefront. Het is een tradionele game die extreem goed wordt uitgevoerd en naar alle waarschijnlijkheid rond dezelfde tijd uitkomt als de Star Wars film, vermoedelijk in de zomer van 2015.

Andere aangekondigde Star Wars games zijn in ontwikkeling bij Visceral (bekend van spellen als Dead Space en Dante’s Inferno) en BioWare, die op hun beurt al enige ervaring in het Star Wars universum hebben met spellen als Knights of the Old Republic en diens MMO-opvolger The Old Republic op hun curriculum vitae.

 

Bron: Eurogamer.net