Star Wars Battlefront moet de Batman Arkham kant op
woensdag 26 maart 2014

Een nieuwe generatie van Star Wars videogames ligt op de loer. Hoewel je momenteel nog volop kunt genieten van spellen als Knights of the Old Republic, Star Wars Pinball of bijvoorbeeld Angry Birds Star Wars, wordt het met de huidige ‘next gen’ apparaten onderhand wel tijd voor nieuwe uitdagingen en avonturen in dat universum hier ver, ver vandaan.

Ontwikkelaar EA is middels hun studios Visceral Games en DICE druk met het ontwikkelen van die next gen games, waarvan de titel Star Wars: Battlefront de eerste aangekondigde game voor Sony’s Playstation 4 en Microsoft’s XBox One is. Andrew Wilson, de nieuwe CEO van EA, heeft een duidelijke visie bij de ontwikkeling van nieuwe Star Wars games. Hij neemt daarbij het voorbeeld van maatschappij Warner Brothers die met studio Rocksteady een nieuwe weg insloeg met Batman games.

“Zij namen de essentie van die IP (‘interlectual property’ – red.) en plaatsten dat binnen de muren van Gotham City. Ze leverden een interactieve ervaring die een connectie heeft met wat je in de films kunt zien, en wat je in de strips kunt lezen, maar compleet op eigen benen staat. Op die manier kon het diepere en meer meeslepende verhaallijnen brengen. Als we kijken naar de Star Wars licensie is dat de manier hoe we het benaderen. We trachten niet een game te maken die de verhaallijn van een van de films kopieert.”

Een succes proberen na te volgen staat natuurlijk niet garant voor succes. Dat is in het verleden wel gebleken met diverse geflopte Star Wars games als resultaat. Kortom, afwachten dus. Vooralsnog is er nog bijna niks bekend over de nieuwe games, maar met alle grote industriële game-evenementen vlak voor de deur, kon daar binnenkort weleens verandering in gaan komen!

 

Bron: CNN
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: