Star Wars: Battlefront – het grote aftellen is begonnen!
maandag 19 oktober 2015

Vandaag over precies één maand, op donderdag 19 november, verschijnt Star Wars: Battlefront in de Nederlandse winkels voor Playstation 4, Xbox One en PC. Wij kijken vandaag terug op de beta van vorige week en we hebben een leuke tip voor je voor het reserveren van een exemplaar… als je dat nog niet gedaan hebt tenminste.

Terugblik
Van 8 tot en met 12 oktober vond de beta plaats, maar spelers hadden het geluk dat Entertainment Arts (EA) aankondigde de testperiode met een dag te verlengen. Maar liefst negen miljoen spelers maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid om het spel (alvast) te testen. Het resultaat was onder meer het vaststellen van enkele problemen, zoals de duidelijke overmacht van de Keizerlijke spelers tijdens de spelmodus Walker Assault en de zogenaamde spawn kills, waarbij spelers binnen enkele seconde nadat ze weer tot leven waren gewekt eraan gingen. Deze problemen werden direct door EA onderkend en zullen worden aangepakt.

Impressie
Zelf zijn we niet heel erg bekend met de eerste Battlefront delen en shooters hebben niet de overhand in onze gamesessies. Dat hebbende gezegd, hebben we wel een oordeel over de beta. Zo misten we onder meer de verschillende classes die je vaak tegenkomt in shooters (denk bijvoorbeeld aan snipers, healers, infiltrators, et cetera). Hierdoor wordt het al snel een generiek schietfestijn en we vragen ons af hoe lang zoiets interessant blijft om te spelen. Het voordeel hiervan is echter wel dat het er heel toegankelijk door wordt, zelfs voor casual gamers. We hebben het spel zelf op de Playstation 4 getest en zowel grafisch als op audiovlak zijn we erg onder de indruk. Alles ziet er gelikt uit. We konden geen echte problemen ontdekken wanneer een speelsessie op zijn drukste was. En met de prachtige muziek en geluidseffecten waan je je gewoon in Star Wars.

Season Pass
Inmiddels heeft EA ook al een season pass aangekondigd, waarin je voor $50 dollar vier uitbreidingen krijgt. Wat die uitbreidingen inhouden, wanneer ze verschijnen en wat de prijs in euro’s zal zijn, dat is nog onbekend op het moment van schrijven. Maar we schrokken wel een beetje van de hoogte van prijs.

Reserveer en win!
Maar laten we eerst maar eens zien wat Star Wars: Battlefront ons vanaf 19 november gaat brengen. Als je nog niet hebt gereserveerd, maken we je graag attent op de reserveringsactie van Bol.com. Als je daar nu bestelt, maak je kans op het winnen van een Turtle Beach headset en twee bioscoopkaartjes voor The Force Awakens. En goed nieuws voor diegenen die al hebben gereserveerd bij Bol.com: ook jij maakt kans op dit prijzenpakket!

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: