Spin-off film start productie in Engeland in 2015
woensdag 11 juni 2014

De Britse minister van Financiën, George Osborne, maakte gisteravond via zijn Twitteraccount bekend dat behalve Star Wars: Episode VII in ieder geval ook een van de Star Wars spin-off films in Engeland opgenomen zal worden. Via een tweet liet hij weten dat het ging om een langdurige economische samenwerking. Niet veel later volgde een tweede tweet waarin hij een foto van zichzelf plaatste op de set van Episode VII in het bijzijn van regisseur J.J. Abrams, Lucasfilm president Kathleen Kennedy en onze oude, vertrouwde Astromech R2-D2.

In een interview met Bloomberg liet Osborne weten dat deze overeenkomst meer banen en investeringen zal opleveren: “Ik heb besloten dat we onze geweldige creatieve industrie moeten steunen. Dit is tevens de reden waarom we hebben geïnvesteerd in vakmanschap en opleidingen bovenop het bieden van belastingvoordelen voor films, hoogwaardige tv-producties, animatie, videogames en regionale theater.

Dit besluit heeft als gevolg dat films die in Engeland worden opgenomen van maar liefst 25 procent belastingkorting op de eerste 20 miljoen pond aan uitgaves genieten, gevolgd door 20 procent voor elk bedrag daarboven. Star Wars: Episode VII heeft een budget van rond de 200 miljoen dollar waardoor deze regeling veel financiële voordelen biedt, iets waar ook de komende films gebruik van zullen gaan maken.

De productie van de eerste spin-off film zal volgend jaar van start gaan met een geplande bioscooprelease in december 2016. Star Wars: Episode VII draait vanaf 18 december 2015 in de Nederlandse bioscopen.Tags: