Sony sluit een Star Wars MMO en werkt aan een nieuwe!
zondag 26 januari 2014

Sony Online Entertainment (SOE) maakte gisteren een beslissing wereldkundig die het sluiten ziet van vier van hun MMO-titels. Eén daarvan is de gratis te spelen game Star Wars: Clone Wars Adventures. In overleg met LucasArts is besloten de servers per 31 maart aanstaande te sluiten, waarna het niet meer mogelijk is het spel te spelen. Reden voor de sluiting van de in totaal vier games is volgens Sony om middelen vrij te maken voor nieuwe games en tevens vanwege een teruglopende interesse van spelers in bepaalde games.

Tegelijkertijd maakte het bedrijf bekend te werken aan een nieuwe Star Wars MMO. Volgens de directeur van SOE, John Smedley, zal deze zich afspelen binnen de Star Wars Galaxies-franchise. Verdere details werden er nog niet bekendgemaakt. Uiteindelijk komt de beslissing niet als een al te grote verrassing. Met het cancellen van de animatieserie The Clone Wars werd een uiterste houdbaarheidsdatum van het bijbehorende spel onvermijdelijk.

De laatste Star Wars Galaxies servers sloten in december 2011 na een bestaan van ruim acht jaar, een beslissing die destijds voor veel opschudding zorgde onder spelers en Star Wars fans. SOE heeft dus wel wat te bewijzen met de nieuwe game. We wachten met spanning af!

 

Bron: Kotaku.com
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+