Sony Classical brengt Ultimate Editions uit in 2016
dinsdag 29 september 2015

Zet 8 januari 2016 maar alvast in je agenda. Dan brengt Sony Classical namelijk wereldwijd, dus ook in Nederland, een nieuwe release uit van de Star Wars soundtracks. Deze definitieve collectors editie heeft de titel Ultimate Editions gekregen en wordt in drie verschillende versies uitgebracht: op vinyl, op cd en als high definition download.

De prachtige filmmuziek van componist John Williams heeft door de jaren heen vele releases gekend. Dit zal echter de eerste keer markeren dat Attack of the Clones en Revenge of the Sith op vinyl worden uitgebracht. Bovendien is het de eerste keer dat de muziek in high definition te downloaden zal zijn. Een overzicht van de verschillende releases:

 • Star Wars: The Ultimate Vinyl Collection – alle zes soundtracks van de film in luxe klaphoezen waarop de originele ontwerpen zijn gerecreëerd.
 • Star Wars: The Ultimate Soundtrack Edition – alle zes soundtracks in een mini-album kaft, plus een bonus cd met daarop audio interviews met Harrison Ford en John Williams, een bonus dvd genaamd Star Wars: A Musical Journey – een één uur durende special die bepaalde muzikale thema’s uitlicht in combinatie met belangrijke scènes uit de films -, een uitklapbare poster en drie verzamelbare stickers.
 • Star Wars: The Ultimate Digital Collection – alle zes soundtracks als bundel voor het eerst beschikbaar als high definition download.

Hieronder zie je respectievelijk de vinyl release gevolgd door de cd release. Sony Nederland kon ons op het moment van schrijven nog niet melden wat de adviesprijzen zullen zijn. Zodra we hier meer informatie over hebben, lees je het uiteraard hier op onze website.

Over een tijdje kun je hier op DeathStar.nl een recensie lezen van deze nieuwe set. Maar belangrijker voor jou als lezer: in samenwerking met Sony zullen we een prijsvraag gaan organiseren waarbij je één set kunt winnen. Kortom, ook de komende maanden is het verstandig om onze website goed in de gaten te houden!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
 • ThEnd

  Deze laat ik voorbij gaan, aangezien ik op de bonus cd na, alle cd’s al heb. De DVD zat al bij de originel release van RotS.

 • Nice.. Dat komt wel op mijn verlanglijstje te staan. 🙂

 • Joruus

  Dat ziet er wel heel mooi uit. Ik heb nog geen elpees van star wars dus dit wordt een mooie kans als het niet te duur word..

 • Bas van Dun

  Blijf het jammer vinden dat dit niet the ultimate uitgaves zijn van de prequels. Die waar de filmmuziek echt gevolgd wordt. Deze heb ik allemaal al op iTunes en op CD. Ik ga ze niet nog eens aanschaffen.Tags: