Simon Kinberg neemt mogelijk het script van de Star Wars spin-off over
maandag 12 januari 2015

Dit weekend werd bekend dat schrijver Gary Whitta de productie van de eerste Star Wars spin-off verlaten had na het voltooien van een eerste draft. Dit deed direct de geruchten over zijn opvolging oplaaien. Mogelijk neemt Simon Kinberg zijn taken nu over. Dat schrijft website Slashfilm vanavond.

Hoewel het hier om onbevestigde berichten gaat, zou het niet geheel als verrassing komen. Kinberg is namelijk niet bepaald een onbekende met Star Wars. De schrijver van onder meer films als Mr. & Mrs Smith, X-Men: Days of Future Past en de reboot van The Fantastic Four fungeert zoals je wellicht weet als schrijver en producent van Star Wars: Rebels en als consulent voor Star Wars: The Force Awakens.

Bij zijn aanstelling werd bekend dat Kinberg daarnaast het schrijven van een spin-off film op zich zou nemen. Dit was ook het geval bij collega Lawrance Kasdan. Geheel ongepland nam deze echter (samen met J.J. Abrams) de schrijverstaken voor The Force Awakens eind 2013 over van Michael Arndt, die net als Gary Whitta het toneel vroegtijdig verliet. Het zou dus niet voor het eerst zijn dat Lucasfilm een oplossing in een bekende hoek zoekt.

We houden je uiteraard, zoals altijd, op de hoogte van verdere ontwikkelingen. De eerste Star Wars spin-off verschijnt december 2016 in de Nederlandse bioscopen.Tags: