SDCC – Marvel Comics kondigt eerste stripreeksen aan
zondag 27 juli 2014

Vorig jaar werd bekend dat Marvel Comics vanaf 2015 het stokje overneemt van Dark Horse Comics. Onlangs maakte de stripfabrikant bekend met hardcover collecties te komen van hun oude Star Wars strips uit eind jaren ’70 / begin jaren ’80. Afgelopen nacht liet Marvel op de San Diego Comic Con weten begin volgend jaar met drie nieuwe series te komen.

In januari start men met een serie met de bijzonder originele titel Star Wars. Deze doorlopende serie wordt geschreven door Jason Aaron (werkte eerder aan stripseries als Ghost Rider en Wolverine) en geïllustreerd door John Cassaday (Astonishing X-Men, Captain America). Het verhaal richt zich op onze helden uit de Originele Trilogie en begint vlak na de gebeurtenissen van de Slag om Yavin.

De tweede serie, eveneens een doorlopende serie start in februari en is getiteld Star Wars: Darth Vader. Deze serie wordt geschreven door de Brit Kieron Gillen (Uncanny X-Men, Thor) en geïllustreerd door de Spaanse artiest Salvador Larroca (Uncanny X-Men, Fantastic Four). Het verhaal focust zich op de pogingen van de duistere Sith Lord om weer in de gratie te komen van de Keizer na de zware nederlaag bij de Slag om Yavin.

De derde serie heet Star Wars: Princess Leia en is een vijfdelige serie die in maart van start zal gaan. Deze miniserie wordt geschreven door Mark Waid (Captain America, Daredevil) en geïllustreerd door Terry Dodson (Age of Apocalypse, Uncanny X-Men). De serie belicht de overgang van Leia van prinses naar rebellenleider.

Hieronder kun je de drie covers bekijken van de aankomende series. De eerste twee covers zien er geweldig uit. Helaas zijn we minder enthousiast over de cover van de Princes Leia strip. De gelijkenis van Leia is ver te zoeken naar onze mening. Op de officiële website is vier pagina’s aan artwork te zien afkomstig uit de serie Star Wars en kun je uitgebreide interviews lezen met de schrijvers van deze nieuwe series. Daaruit wordt onder meer duidelijk dat deze nieuwe verhalen volledig canon zullen zijn!

 
Adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend. De comics zullen verkrijgbaar zijn via de betere stripspecialzaken.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: