Schokkend Nieuws – The Blast Off op 7 oktober
dinsdag 8 september 2015

Volgende maand op 9 oktober verschijnt het nieuwe nummer van het filmmagazine Schokkend Nieuws. Dit nummer staat in het teken van de komst van de nieuwe Star Wars film en besteedt voor deze gelegenheid achtentwintig pagina’s aan het fenomeen. Om de komst van deze special te vieren, zal er een speciaal event plaatsvinden op woensdag 7 oktober in de Melkweg in Amsterdam.

Behalve de presentatie van dit extra dikke Star Wars-nummer vertoont Roloff de Jeu een uur lang trailers op 35mm, reclamefilmpjes van Star Wars-speelgoed, re-release trailers en rip-off trailers: van Flash Gordon, via de 35mm-trailer van Revenge of the Jedi (je leest het goed) naar The Last Starfighter. Met een bijzondere uitmijter: een aflevering van Battle of the Planets op 16mm. De originele serie is uit 1972, maar het enorme succes van Star Wars in 1977 deed de distributeur besluiten de serie naar Amerika te halen en er een R2-D2-achtig robotje aan te voegen!

Roloff de Jeu is film- en Star Wars-verzamelaar en samensteller van de tentoonstelling Collecting the Force in het Geoffrey Donaldson Institute in Noord-Scharwoude. De tentoonstelling met unieke merchandise en collectables van de ongekend populaire filmserie is tot 9 januari 2016 gratis toegankelijk. In de foyer van De Melkweg is een klein voorproefje hiervan te zien. Een verslag van de opening van de tentoonstelling vind je hier terug.

De aanvang van het event is om 20.00 en duurt in totaal zo’n anderhalf a twee uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Melkweg. Bezoekers krijgen een gratis exemplaar van het magazine mee naar huis.Tags: