Schokkend Nieuws publiceert unieke foto’s van Star Wars-première 1977
dinsdag 6 oktober 2015

Het Nederlandse filmmagazine Schokkend Nieuws drukt in het nieuwe nummer nooit eerder gepubliceerde foto’s af van de Nederlandse en Europese première van Star Wars op 13 oktober 1977 in Arnhem. De foto’s van een piepjonge Carrie Fisher en Mark Hamill maken onderdeel uit van een extra dikke Star Wars-special.

Met de release in december van Star Wars: The Force Awakens is de wereld opnieuw in de ban van lichtzwaarden, stormtroopers en a galaxy far, far away. Filmmagazine Schokkend Nieuws, dat elke twee maanden gewijd is aan sciencefiction, horror, fantasy en bijzondere cultfilms, besteedt in de oktober / november editie maar liefst dertig pagina’s aan de beroemde ruimtesage.

Hoofdredacteur Barend de Voogd reconstrueerde de première van Star Wars op 13 oktober 1977 in het Rembrandt Theater in Arnhem. De unieke foto’s (waarvan je hieronder een voorbeeld kunt zien) werden destijds gemaakt APA Foto, Gerth van Roden en Ted Dukkers. Star Wars groeide in de jaren daarna uit tot veel méér dan een leuke film. Schokkend Nieuws interviewde de samensteller van de Star Wars-expositie ‘Collection the Force’ in Noord-Scharwoude over alle spelletjes, kussenslopen, mokken, stripboeken en LEGO die van de franchise verschenen. Verder verdiept het blad zich in de Star Wars Expanded Universe; het design en de muziek van de film en de vele goedkope rip-offs. Schokkend Nieuws-medewerker Roel Haanen gooit de knuppel in het hoenderhok met de vraag: ‘Die gehate prequels, waren ze nou écht zo slecht?’ De cover van de hand van striptekenaar Erik Kriek.

Het nieuwe nummer van Schokkend Nieuws ligt eind deze week in de betere winkels en is via de website te downloaden. Morgenavond ontvangen bezoekers van The Blast Off (alvast) een gratis exemplaar.Tags: