Schokkend Nieuws in het teken van Star Wars
maandag 24 augustus 2015

Op 9 oktober komt het Nederlandse filmmagazine Schokkend Nieuws met een Star Wars special. In deze oktober / november editie wordt er vooruit gekeken naar de komst van Star Wars: Episode VII – The Force Awakens. In maar liefst achtentwintig pagina’s worden er diverse aspecten van Star Wars behandeld en bevat het onder meer unieke, nog nooit eerder gepubliceerde foto´s van de Europese première van de originele Star Wars in Arnhem op 13 oktober 1977. Striptekenaar Erik Kriek verzorgt een speciale Star Wars cover.

Schokkend Nieuws is in Nederland en Vlaanderen al sinds 1992 dé autoriteit is op het gebied van sciencefiction, horror, fantasy en cultfilms. “Vibrerend van pure filmliefde,” aldus regisseur Jan Verheyen, en overlopend van de recensies, reportages, achtergronden en exclusieve interviews. Het magazine komt tot stand door het enthousiaste werk van een groep professionele filmjournalisten en liefhebbers. En, zoals de Volkskrant in 2011 schreef:”…de status van kwajongenskrantje al lang voorbij.

Het magazine verschijnt tweemaandelijks in een oplage van 4.000 exemplaren en wordt verspreid via abonnementen en losse verkoop. Distributie vindt in Nederland plaats via VMBpress en in België via AMP. Een doorlopend jaarabonnement is slecht 25 euro voor zes nummers. Naast het magazine heeft Schokkend Nieuws ook een actieve website, facebookpagina en twitteraccount.

Saillant detail: op zaterdag 5 september organiseert het magazine in De Nieuwe Anita in Amsterdam een fundraiser. Zoals we de laatste jaren veel horen en lezen in de media heeft de geschreven pers het moeilijk door teruglopende inkomsten uit advertenties. Schokkend Nieuws probeert dit op een ludieke wijze onder de aandacht te brengen met deze avond die behalve fundraiser ook een filmquiz én een filmveiling ineen is.

Om 22.00 uur begint de filmveiling. Schokkend Nieuws-redactielid Phil van Tongeren en Jan ‘Mr. Horror’ Doense veilen onder meer filmposters, platen met bijzondere soundtracks, gesigneerde scenario’s, vintage VHS-banden en andere memorabilia. Voor de liefhebbers zijn er gesigneerde posters van horror-icoon John Carpenter en Park Chan-wook.

Pronkstuk van de avond is een zeldzame Star Wars poster. De langwerpige uitklapposter (35,8 cm x 91,2 cm), een zogenoemde ‘Star Wars Insert’, is onder verzamelaars bekend in de Amerikaanse uitvoering met een rating. De internationale versie zonder rating is veel zeldzamer, en dit exemplaar draagt op de achterzijde het uniek genummerde stempel van de Stichting CFM Filmverhuur, het filmbedrijf van de Nederlandse City Theaters waar Star Wars in 1977 draaide. De uitklapposter is op drie plaatsen gevouwen, op dik papier en is in goede staat.

Kaarten kosten € 6,50. De inloop begint op 19.30 en de avond eindigt rond 01.00. Meer informatie over deze fundraiser lees je hier terug.Tags: