Christopher “Zev Senesca” Malcolm één met de Force
zondag 16 februari 2014

Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat acteur Christopher Malcolm is overleden op 67-jarige leeftijd. Malcolm werd geboren op 19 augustus 1946 in Aberdeen, Schotland maar verhuisde eind jaren ’40 van de vorige eeuw met zijn ouders naar Canada. Daar groeide hij op en ging hij uiteindelijk studeren aan de Universiteit van Brits-Colombia, waar hij afstudeerde in Theaterwetenschappen. In de jaren ’60 keerde hij terug naar Engeland om zich aan te sluiten bij de befaamde Royal Shakespeare Company.

Door de jaren heen verscheen hij in tal van producties zowel in het theater als op het witte doek. Zo was hij onder andere te zien in de oorlogsfilm Force 10 from Navarone (naast toekomstige collega’s Harrison Ford, Micheal Sheard en Leslie Schofield), in Irvin Kershner’s James Bondfilm Never Say Never Again, de Lucasfilm productie Labyrinth en in Highlander (waarbij de zwaardgevechten door Star Wars stuntcoördinator Peter Diamond waren bedacht). Ook wist hij zich als producent en regisseur te onderscheiden en zette hij enkele gelauwerde producties neer van onder andere The Rocky Horror Show, en de musicals Footloose en Flashdance.

Star Wars fans zullen hem het beste kennen als de sympatieke Snowspeeder piloot Zev “Rogue 2” Senesca, die in The Empire Strikes Back na een spannende zoektocht Han Solo en Luke Skywalker weet te vinden op de ijzige vlakten van Hoth. Hij sprak toen de bekende woorden:”Echo Base… this is Rogue Two. I found them. Repeat, I found them.” Uiteindelijk sneuvelt hij tijdens de invasie van het Keizerrijk tijdens de slag om Hoth.

Wij wensen de familie van Christopher Malcolm veel sterkte toe.

 

Bron: JediNews