Opnames Star Wars: Episode VIII starten al deze maand
vrijdag 11 september 2015

Terwijl de berichten over het samenstellen van de cast van Star Wars: Episode VIII de laatste weken diverse keren het nieuws domineerde, bereikte ons vandaag het nieuws dat de opnames van de film van regisseur Rian Johnson deze maand al van start zullen gaan. Dit maakte Lucasfilm gisteren zelf bekend in een statement.

De website Entertainment Weekly ging er aanvankelijk vanuit dat de opnames zogenaamde reshoots betroffen voor The Force Awakens aangezien bekend was dat een filmploeg terug zal gaan keren naar het Ierse eiland Skellig Michael. Deze locatie werd namelijk door J.J. Abrams vorig jaar gebruikt tijdens de opnames van de eerste nieuwe Trilogiefilm.

Nu blijkt dus dat het ditmaal regisseur Rian Johnson zal zijn die naar het eiland trekt met zijn ploeg. Lucasfilm wilde eigenlijk niet ingaan op de verkeerde berichtgeving in diverse media om zo min mogelijk aandacht te trekken. Het bedrijf had echter niet goed ingeschat hoeveel aandacht de terugkeer naar het eiland zou trekken en besloot alsnog met een officieel statement te komen waarin de aannames werden gecorrigeerd.

Star Wars: Episode VIII zal in 2017 in de Nederlandse bioscopen verschijnen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: