Opnames Episode VII op Iers eiland Skellig Michael zitten erop
donderdag 31 juli 2014

Deze week vonden de opnames plaats van Star Wars: Episode VII op Skellig Michael, een eilandje gelegen op enkele kilometers buiten de Ierse kust, waar we vorige week voor de eerste keer over berichtten. Aanvankelijk was nog onbekend wat de rol van het voormalige kloostereiland zou zijn en werd daar door diverse media druk over gespeculeerd. De afgelopen dagen ontstond snel wat meer duidelijkheid.

Naar alle waarschijnlijkheid zijn deze opnames onderdeel geweest van het aangepaste filmschema, dat werd omgegooid vanwege het filmongeval waarbij acteur Harrison Ford een beenbreuk opliep vorige maand. Hoewel er slechts drie dagen gedraaid zijn, lijkt het erop dat het om enkele belangrijke scènes uit de film gaat. Aanwezig voor de opnames waren niet alleen stuntmensen en regisseur J.J. Abrams maar ook acteurs Mark Hamill (Luke Skywalker) en Daisy Ridley (van wie nog altijd onbekend is welk personage zij speelt). Volgens sommige berichten werden daarbij lightsabers gebruikt wat zou duiden op een eventueel gevecht of training.

De kans is groot dat dit de laatste opnames zijn geweest voordat de filmproductie even twee weken in augustus vrijwel geheel stil komt te liggen. Zoals begin deze maand werd aangekondigd door Lucasfilm, wordt deze periode gebruikt om te anticiperen op de terugkomst van Harrison Ford. Met zijn herstel lijkt het zeer voorspoedig te gaan. De 72-jarige acteur werd begin deze week alweer lopend gespot in Amerika.Tags: