Rian Johnson, OT niet op Blu-ray en andere Star Wars nieuwtjes
donderdag 21 augustus 2014

Hoewel de hele wereld er eigenlijk al zo’n beetje vanuit ging, was het nog altijd niet officieel bevestigd. Dat Rian Johnson het stokje overneemt van J.J. Abrams voor Star Wars: Episode VIII was min of meer wel zeker. Vandaag werd het eindelijk bevestigd via een ALS Ice Bucket Challenge video op het officiële Star Wars YouTube kanaal:”Gareth [Andrews, red.] has nominated his fellow Star Wars filmmakers, Josh Trank, Simon Kinberg and Rian Johnson.” Ongetwijfeld zal er in een later stadium nog een persbericht met meer informatie volgen.

Ongetwijfeld heb je de afgelopen dagen wel ergens het nieuws voorbij zien komen dat de Originele Trilogie (OT) in zijn oorspronkelijke vorm op Blu-ray zal verschijnen. Aanvankelijk kozen we ervoor om er geen aandacht aan te besteden. Hoewel wij niets liever zien dan dat films zonder al hun toevoegingen en veranderingen die George Lucas invoegde vanaf de Special Editions uitgebracht worden, is het belangrijk om zo objectief mogelijk te blijven. Het nieuws van de Blu-ray uitgave werd bijna overal onthaald als een feit, terwijl het originele bericht slechts een gerucht is.
Bovendien hangen er allerlei haken en ogen aan een dergelijke release. De belangrijkste is het feit dat niet Disney maar filmstudio Twentieth Century Fox tot en met medio 2020 de rechten heeft van de gehele OT en de rechten van Star Wars: Episode IV – A New Hope zelfs voor onbepaalde tijd. Met andere woorden, Disney kan niet zomaar deze films uitbrengen. Ongetwijfeld zal er hier te zijner tijd een oplossing voor komen. Disney wil vanzelfsprekend op alle mogelijke manieren hun miljardeninvestering terugverdienen. Meer over deze obstakels kun je lezen op IO9.com. Voor de vorm vroegen we Twentieth Century Fox Benelux nog om een officieel statement. Zij konden ons melden dat er op dit moment geen informatie voor handen is over de Trilogie op Blu-ray.

Op naar het volgende nieuwtje! Zojuist kwam er een nieuw spel beschikbaar in de iTunes winkel genaamd Star Wars: Commander. Het spel (56MB) is gratis verkrijgbaar voor iPhone, iPad en iPod touch. De trailer van het spel kun je hieronder bekijken.

En als laatste laten we Harrison Ford zien. Hij herstelde boven ieders verwachting heel (voor)spoedig van het ongeluk dat hij opliep tijdens de opnames van Star Wars: Episode VII. De afgelopen tijd zagen we foto’s van hem voorbij komen op het internet waarop hij weer vrolijk rondliep. Vandaag plaatste entertainmentwebsite TMZ foto’s van Ford waarop hij op een soort rodelbaan te zien is. Op de ruim 750-meter-lange baan worden snelheden van bijna 50 kilometer per uur behaald. Dat de 72-jarige acteur het naar zijn zin heeft, is wel duidelijk… maar of regisseur J.J. Abrams er ook zo blij mee zal zijn?!Tags: