Politieke onrust in Tunesië maken Star Wars opnames onmogelijk
vrijdag 11 april 2014

Afgelopen woensdag leek het er al op dat de productie van Star Wars: Episode VII niet zou gaan terugkeren naar Tunesië voor het recreëren van de planeet Tatooine. Bij eerdere films werd het land gebruikt voor bekende locaties als de Lars homestead, Obi-Wans hut in de Dune Sea, en voor de bekende steden Mos Eisley en Mos Espa. De nog altijd aanhoudende politieke onrust in het land als gevolg van de Arabische Lente worden geduid als hoofdreden waarom een andere locatie zal worden gebruikt.

Eerder was het vermoeden dat Marokko dienst zou gaan doen als Tatooine, nu melden bronnen aan The Hollywood Reporter dat het eveneens eerder genoemde land de Verenigde Arabische Emiraten gebruikt zal worden. Het plan is dat opnames ongeveer vier weken in beslag zullen nemen. Abu Dhabi is een belangrijke filmlocatie aan het worden. De laatste tijd strijken er steeds meer grote Hollywood producties neer. Zo werd een deel van Fast & Furious 7 daar onlangs ook al gefilmd.

Ondertussen hebben wij ons aangesloten bij de initiatiefnemers uit Tunesië voor het helpen met het behouden van de Mos Espa locatie. Aan de zijkant van onze voorpagina kun je precies zien wat de stand is van de geldinzamelingsactie en kun je natuurlijk, als je dat wilt, een steentje bijdragen door geld te doneren aan dit geweldige initiatief. Meer informatie over dit project kun je teruglezen in onze reportage van eerder deze week.

 

Bron: The Hollywood Reporter
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+