Officieel! Star Wars Rebels vanaf 9 oktober terug op de buis!
dinsdag 25 augustus 2015

De kogel is door de kerk. Star Wars Rebels keert vanaf vrijdag 9 oktober terug op de Nederlandse buis. Begonnen wordt met de special The Siege of Lothal, waarna een week later (op vrijdag 16 oktober) wekelijks een nieuwe aflevering van het tweede seizoen wordt uitgezonden. Uiteraard allemaal op Disney XD, op het tijdstip van 16.45.

Onze collega’s van Sci-Fi Today kwamen vanmiddag met dit bericht. Afgelopen weekend meldde een bron van ons dat de startdatum van het tweede seizoen op 23 oktober zou plaatsvinden. Dit was dus onjuist en blijkt volgens bovenstaande informatie dus een week eerder te zijn.

Ondertussen is er voor Amerika nog geen officiële startdatum bekend van het tweede seizoen. Veel Nederlandse (en Belgische) fans volgen de serie in de Engelse taal met de originele stemmen. Het is onze verwachting dat Amerika net als vorig jaar weer voorop zal lopen op de Europese uitzendingen.

We zijn in ieder geval verheugd dat Disney Nederland ervoor heeft gekozen om een gunstiger uitzendtijd te kiezen voor de serie. Na de onderbreking van het eerste seizoen in de herfst / winter verhuisde de serie van zondag in de namiddag naar vrijdag in de middag. Dit resulteerde in veel lagere kijkcijfers. Hopelijk weer de serie in Nederland met deze nieuwe tijd van 16.45 weer een groter publiek te bereiken.Tags: