Officieel! Star Wars: Rebels start op 3 oktober in Nederland – UPDATE
woensdag 20 augustus 2014

Maandag konden we je de primeur brengen dat (volgens één van onze bronnen) de nieuwe Lucasfilm animatieserie Star Wars: Rebels op vrijdag 3 oktober aanstaande van start zou gaan op de Nederlandse zender Disney XD. Gisteren kwam de bevestiging op officiële Star Wars website.

Het persbericht gaf helaas niet veel nieuwe informatie voor fans buiten Amerika. We kozen er daarvoor om nog even te wachten met een eigen nieuwsbericht totdat we jullie wat meer konden vertellen. Dat moment is nu. De pilotaflevering Spark of Rebellion – of Opkomst van het Verzet zoals hij in het Nederlands wordt vertaald – wordt vrijdag 3 oktober om 16.45 uitgezonden. De reguliere serie gaat ruim twee weken later van start en zal vanaf zondag 19 oktober wekelijks te zien zijn, zestien afleveringen lang. Kortom, tot en met februari 2015 zit je geramd!

In het StarWars.com persbericht werd er ook melding gemaakt van een DVD-uitgave van de pilotaflevering. Voor Nederland is er op het moment van schrijven officieel nog niks bekend bij ons. Wel kunnen we melden dat de Regio 2 DVD via Amazon.co.uk te verkrijgen is vanaf 13 oktober – een dag eerder zelfs dan Amerika – voor 6.00 GBP (exclusief verzendkosten). De DVD bevat in ieder geval Engelse ondertitels. Een afbeelding van de DVD is hieronder te bekijken.

UPDATE
Behalve via Amazon Engeland is de dvd van Spark of Rebellion vanaf nu ook in de voorverkoop beschikbaar via Amazon Duitsland voor 12.38 euro. Deze uitgave heeft zowel een Duitse als een Engelse audiotrack.

Star Wars: Rebels wordt uitgezonden op Disney XD (overdag van 06.00 – 18.00 te bekijken via de Nederlandse zender Veronica) en is tevens via het speciale digitale themakanaal te ontvangen in Nederland via Ziggo (kanaal 503), UPC (kanaal 301) en KPN (kanaal 32).

 Tags: