Officieel: eerste Star Wars spin-off in december 2016
vrijdag 23 mei 2014

Eigenlijk sneller dan verwacht kondigde Lucasfilm afgelopen nacht officieel hun eerste Star Wars spin-off film aan. De film verschijnt op vrijdag 16 december 2016 in Amerika. De voorbereidingen voor deze film zijn inmiddels al in volle gang.

Voor de regie is gekozen voor Gareth Edwards, een relatief nieuwe regisseur die vooral nu hoge ogen gooit met de nieuwe Godzilla film. Over zijn nieuwe klus zegt hij: “Sinds ik Star Wars voor het eerst zag wist ik al precies wat ik met de rest van mijn leven wilde doen – me aansluiten bij de Rebellen! Ik ben zeer enthousiast en ik voel me zeer vereerd dat ik op deze missie mag gaan met Lucasfilm.

Het script voor deze film wordt geschreven door Gary Whitta die vooral bekend werd door het schrijven van de Denzel Washington film The Book of Eli. Daarnaast verdiende hij zijn sporen als journalist en als redacteur in de videogame industrie.

Welk personage de hoofdrol in deze eerste bevestigde spin-off film zal gaan spelen werd nog niet bekendgemaakt. Een mogelijkheid zou Boba Fett kunnen zijn. Dat zou stroken met de releaselijst die onlangs uitlekte. Andere geruchten waren echter dat Lawrence Kasdan aan het script van de Boba Fett film werkte. Het wordt dus afwachten op verdere officiële aankondigingen.

Een Nederlandse datum is nog niet bevestigd. Daarover hebben we Disney Nederland om een reactie gevraagd. Zodra er meer bekend is, lees je het uiteraard als eerste op DeathStar.nl.Tags: