Nieuwe details over Star Wars: Rebels en NL nasynchronisatie
zondag 20 april 2014

Tijdens Wondercon, een evenement dat dit weekend plaatsvindt in Anaheim – Amerika, werd een nieuwe clip van Star Wars: Rebels getoond, ingeleid door stemactrice Vanessa Marshall, die in de serie de stem van Hera verzorgd. Daarnaast werd onder meer bekend dat componist Kevin Kiner de muziek zal verzorgen voor deze nieuwe animatieserie, iets wat hij eerder ook al deed voor Star Wars: The Clone Wars.

Kiner zal de bekende John Williams filmmuziek uit de Originele Trilogie in een iets andere vorm gaan toepassen om een nieuw maar bekend gevoel te creëren. Bij zijn vorige opdracht gaf George Lucas hem de nadrukkelijke instructie om geen enkele Williams muziek te gebruiken. Lucas wilde een geheel nieuwe basis leggen met de serie, ondanks dat Kiner hem af en toe smeekte om wat bekende nummers te mogen gebruiken.

Verder lijkt het erop dat hier in Nederland de animatieserie net als zijn voorganger The Clone Wars nagesynchroniseerd gaat worden voor de Nederlandse televisie-uitzendingen. De afgelopen tijd hebben we hierover al enkele stemacteurs gepolst, maar zij onthielden zich van enig commentaar. Desondanks lijkt de kans groot dat bijvoorbeeld Ruud Drupsteen, die in The Clone Wars de stem van Yoda vertolkte ook aan Rebels zijn stem zal verlenen. In de nieuwste promo heeft de stem van Ezra namelijk verdacht veel weg van hem.

Disney XD Nederland, overdag te bekijken op de zender waarop Veronica uitzendt, zal vanaf het najaar (exacte datum is nog niet bekend) Star Wars: Rebels uitzenden. We houden je uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.Tags: