Nieuwe Star Wars: Episode VII set foto en set locatie
donderdag 24 juli 2014

Bijna dagelijks kom je op het internet diverse nieuwtjes tegen over Star Wars: Episode VII. Veelal zijn dat geruchten en van het merendeel maken we geen melding vanwege het hoge onzingehalte. Hoor je het bijvoorbeeld nu nog iemand hebben over de rol van Tom Cruise? De berichten die wel betrouwbaar zijn, zijn vaak een stuk minder spannend maar niet minder interessant.

Vandaag meldde de Ierse krant The Independent dat de productie van de nieuwe Star Wars film onderweg is naar Skellig Michael, een eilandje in de Atlantische Oceaan op zo’n 12 kilometer afstand van het vasteland van Ierland. Hierboven kun je daar een kleine afbeelding van zien. Het eilandje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is bekend vanwege een christelijk klooster wat daar tussen de zesde en achtste eeuw na Christus werd gesticht. Als welke planeet deze locatie dienst moet doen, is nog onbekend.

Daarnaast kunnen we vandaag ook een foto tonen van een set van Star Wars: Episode VII. Deze is gebouwd op het terrein van de Britse Pinewood Studios waar het grootste gedeelte van de opnames plaatsvinden. Vlakbij deze locatie maakte regisseur J.J. Abrams ook onlangs zijn promotiefilmpje voor de Force voor Change actie (die nog één dag loopt, dus vergeet niet mee te doen! – red.) waarbij hij de nieuwe X-wing introduceerde. De foto is afkomstig van Parviz Khosrawi, een Duitse reporter van RTL West, die het op zijn Facebook postte.

De set lijkt op een Tatooïne locatie, gezien het gebouwtje met de ronde koepel die we links op de foto zien en iets rechts op de foto wat op een moisture vapurator lijkt. Dit is de eerste keer sinds lange tijd dat er een foto lekt van de sets.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: