Nieuwe live action tv-show & Rinzler plaagt met een pagina
zondag 4 augustus 2013

Op de valreep voor het einde van het weekend is er toch nog interessant nieuws te melden. Tijdens een bijeenkomst van televisierecensenten wist de president van de Amerikaanse zender ABC (eigendom van Disney) Paul Lee te vertellen dat er gesprekken waren met Lucasfilm om plannen voor een live action serie concreet te maken.

Ik heb absoluut een glinstering in mijn ogen. Ze [Lucasfilm] hebben nu hun handen vol als je kijkt naar het aantal films dat ze de komende jaren gaan uitbrengen, maar we zijn gestart met het voeren van oriënterende gesprekken.

Eerder was Lucasfilm onder aanvoering van de inmiddels vertrokken producent Rick McCallum bezig met een 100-aflevering-tellende serie die zich tussen Episode III en IV zou gaan afspelen. Of men dat project voortzet, is onbekend. Persoonlijk zien wij liever een Rogue Squadron serie ontwikkeld worden. Laat ons jouw mening en ideeën weten in onze commentaarsectie!

In ander nieuws, J.W. Rinzler, auteur van onder andere het aankomende naslagwerk The Making of Return of the Jedi (waarover je meer kunt zien in ons vandaag gepubliceerde Celebration verslag van Lost Secrets of Return of the Jedi), plaatste vandaag een pagina uit het tweede deel uit de aankomende achtdelige Dark Horse stripreeks The Star Wars. Deze reeks is gebaseerd op de eerste versie van het Star Wars verhaal en is door Rinzler bewerkt tot stripvorm. Je kunt de volledige pagina, waarvan je een deel in ons nieuwsplaatje hierboven ziet, in zijn geheel bekijken via deze Twitterlink. Het eerste deel verschijnt op 4 september.

 

Bron: IGN.com