Nieuwe Episode VII geruchten over verhaal en cast!
zondag 12 januari 2014

De laatste maanden ging er bijna geen week voorbij zonder dat er ergens ter wereld een nieuw gerucht de wereld in werd geholpen over welke acteur mogelijk gestrikt zou zijn voor een rol in Star Wars: Episode VII. Eerder deze week circuleerde al de naam van acteur Jesse Plemons (bekend uit onder andere de hitserie Breaking Bad) voor een mogelijke rol als zoon van Luke Skywalker.

Vandaag is het de beurt aan Michael Fassbinder (300, X-Men: First Class), Hugo Weaving (Matrix, Captain America, V for Vendetta) en Adam Driver (Girls). Met uitzondering van Weaving, die volgens de geruchten zou zijn gevraagd voor een rol als Imperial, is het onbekend om welke rollen het gaat.

Daarnaast lijkt de reden van het vertrek van schrijver Michael Arndt duidelijk te zijn geworden, en daarbij lijkt regisseur J.J. Abrams een belangrijke rol te hebben gespeeld. Een verschil van mening over de te bewandelen weg van het verhaal lijkt doorslaggevend te zijn geweest. Als we de geruchten mogen geloven, wilde Arndt de nadruk leggen op het nageslacht van Luke en Leia & Han. Abrams daarentegen wilde liever de nadruk leggen op het gouden trio (gespeeld door Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford) en dan pas in latere films de desbetreffende kinderen een hoofdrol te geven.
Een ander saillant gerucht is dat men nog op zoek is naar een actrice van begin twintig van gemixte of zwarte afkomst, voor een mogelijke rol als dochter of kleindochter van… Obi-Wan Kenobi!

Van sommige geruchten ga je watertanden, van anderen gaan de haren in je nek rechtovereind staan. Ruim vijftien jaar geleden was het natuurlijk niet anders. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet de geruchten dat Christopher Walken gecast was als Sith? Kortom, we nemen alles met een korreltje zout, hoe aannemelijk sommige geruchten ook klinken. Want zolang er geen officiële bevestiging is, blijven het slechts dat… geruchten.

Star Wars: Episode VII verschijnt op 17 december 2015 in de Nederlandse bioscopen.

 

Bron: The Hollywood Reporter
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Joruus

    Hugo Weaving zie ik wel zitten als een Imperial Officer ofzo. Heeft ook wel een goede kop voor Thrawn!

    • Ik vraag me af wat Obi-Wan dan al die tijd op Tatooine heeft uitgevreten? Als de geruchten waar zijn, was hij toch niet zo’n kluizenaar als Uncle Owen deed blijken en heeft ouwe Ben het alles behalve eenzaam gehad. 😀

  • DejaQ

    klinkt goed de verhaallijn die ze willen volgen. moet zeggen dat ik de films van Abrams zo wie zo wel goed vind.